Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZALOG ZA BUDUĆNOST

Najmlađi Šokci i Šokice održavaju tradiciju već 56 godina: ''Jednostavno je predivno, ne mogu to opisati''

Aktualno Galerija Mali Đakovački vezovi - 4 Mali Đakovački vezovi - 4 Foto: DNEVNIK.hr Mali Đakovački vezovi - 3 Mali Đakovački vezovi - 3 Foto: DNEVNIK.hr Mali Đakovački vezovi - 2 Mali Đakovački vezovi - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mali Đakovački vezovi - 1 Galerija 1/4 >>
Najmlađi Šokci i Šokice tradicionalno već 56. godinu zaredom sudjeluju u maloj povorci Đakovačkih vezova.

22 skupine koje broje gotovo 1000 mališana, iz cijele Lijepe Naše, prodefilirale su đakovačkim korzom, gdje su brojnim posjetiteljima pokazali bogatstvo svojih nošnji.

U parku Josipa Jurja Strossmayjera održali su tradicionalne igre i plesove te time pokazali kako od malih nogu očuvati tradiciju.

"Obožavam čuvati tradiciju, to je nešto najljepše u našem zavičaju. Jednostavno je predivno, ne mogu to opisati", rekao je Ivan.

"Odlično, odlično, bez te tradicije ne bi bilo ni u budućnosti. Mora se mlade učiti da bi se to održalo u budućnosti, inače bi propalo i selo i sve'', uvjerena je Rosa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I to se događa Objava na Twitteru dirnula u živac Slavonce: ''Lol, debakl!''
Pročitajte i ovo Zvonimir Kalić sa svojim uljem Croaticanna SPAR donosi Zvonimir na svojoj djedovini uzgaja konoplju i od nje pravi ulje: ''Prva reakcija Slavonaca je bila skeptična, čak su znali kopati po zemlji da se uvjere''

"Ja volim folklor zato što možemo plesati. Volim najviše pjevati i plesati naš bećarac, gašinački'', podijelila je svoje veselje Barbara.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene