Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Zahvaćeno 100 hektara

Veliki požar kod Šibenika pod nadzorom vatrogasaca: Policija privela jednu osobu

Požar na području Vrpolja je pod nadzorom, opožareno je oko 100 hektara guste borove šume, no kuće su obranjene i nema otvorene vatre ni širenja. Policija je privela jednu osobu.

Požar u Vrpolju kod Šibenika je pod nadzorom vatrogasaca. Iz policije javljaju da provode krim istragu nad jednom osobom koju povezuju ou požar.

"Gašenje rubnih dijelova požara još uvijek traje, a u vezu s ovim požarom je u prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedena jedna osoba", priopćeno je iz PU šibensko-kninske.

Na teren izašli deseci vatrogasaca

Požar je planuo u utorak nešto nakon 15 sati, a na teren je izašlo 60 vatrogasaca sa šibenskog područja s 24 vozila.

"Kuće su spašene, kao i imovina", kazala je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

"Situacija je puno bolja nego prije pola sata. Požar još uvijek nije lokaliziran. Kada smo došli, vatra je bila među samim kućama u Vrpolju. Uspjeli smo ih obraniti. Vatra je prešla cestu i ušla u gustu borovu šumu", rekao je za Dnevnik Nove TV Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik.

Buknulo i na otoku Kaknu

Istaknuo je da je prije tog požara, buknuo jedan na otoku Kaknu. Nakon njega su zračne snage poslane na požar u Vrpolju.

"Još uvijek su tu tri Air Tractora i jedan kanader", kazao je Milošević te istaknuo da bi morali zatvoriti autocestu A1 te da bi bila još neka naselja ugrožena da su bila samo dva kanadera na terenu.

"Dobro je da su bile raspoložive sve snage. Stvarno je bilo teško raditi s vatrogasnom tehnikom", priznaje Milošević te dodaje da se vatrogasci trenutno raspoređuju s prugama kako bi opkolili cijelo područje.

"Bit će naporna noć"

Procjenjuje se da je zahvaćeno 100 hektara. "Bit će naporna noć. Očekujemo da će svih 60 vatrogasaca boraviti ovdje cijelu noć", rekao je Milošević.

Još uvijek je isključen dalekovod, u Vrpolju je otvorena niskonaponska mreža. Prometnica Danilo - Vrpolje je i dalje zatvorena.

"Morala je biti neka ljudska aktivnost jer je požar bio u blizni kuća. Neka svi vide kakva je to eksplozivna vegetacija koja uz malu iskru se pretvori u ovo što smo imali danas", zaključio je Milošević. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene