Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pedofil na Mertojaku

Užas u Splitu: 'Djevojčice su se igrale i ugledale čovjeka koji je izvadio spolovilo i natezao ga pred njima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji i djeca u dva splitska kvarta su u šoku. Dva slučaja seksualnog uznemiravanja djece zabilježena su prošlog vikenda. No, sličan slučaj već je zabilježen u istom kvartu prije nekoliko godina. Za Dnevnik Nove TV govori majka jedne od djevojčica kojoj radi zaštite nećemo otkriti identitet.

'Moja djevojčica, osam godina i prijateljica, devet godina, su se igrale tu dolje i u momentu su ugledale čovjeka koji je stao na ulazu u portun, koji je izvadio spolovilo i natezao ga ispred njih s tim da ih je zvao još da dođu.'

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Uhićen pedofil u Crkvenici - 6 uhićen još jedan pedofil Kamere skrivaju u ručne satove, termos-boce, kemijske olovke i prijenosne hladnjake: Stručnjakinja savjetuje kako zaštititi djecu

Tako majka jedne od napastovanih djevojčica prepričava događaj u splitskom kvartu Mertojak. Dijete je, kaže, uznemireno. 'Malo pod šokom, sto pitanja podpitanja. Mama, zašto, radi čega?. Nije mi spavala dvije noći kako treba i strah juje opet izaći sama', prepričava majka.

Za naježit se: Otac objasnio zašto nije ubio pedofila koji mu je silovao sina

Muškarac je,kažu svjedoci,oko 30 godina,visok, jače građe, crne kratke kose. No, to nije bio jedini slučaj u gradu. U splitskoj policiji potvrdili su nam kako su zaprimili dvije prijave sa dvije različite lokacije u gradu. U oba slučaja prijavljeno je samozadovoljavanje pred djecom.

Stručnjaci savjetuju i roditelje i djecu treba educirati u ovakvim situacijama. 'Roditelji trebaju razgovarati otvoreno s djecom o tome što se dogodilo tako da se kod djece ne potiče sram niti osjećaj krivnje zbog toga što se dogodilo', kaže Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Za sumnjivcima iz splitskih kvartova policija i dalje traga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene