Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ustaška obilježja

Ured predsjednika objasnio zašto je Milanović bojkotirao obilježavanje akcije Maslenica: Naredio da se povuku i svi vojni zapovjednici

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr
Ured predsjednika pojasnio je da se Zoran Milanović nije pojavio na obilježavanju VRO Maslenica zbog osoba s ustaškim obilježjima u službenom protokolu. Naredio je da se povuku načelnik GS OSRH-a i svi zapovjednici.

Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica 93. i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

"Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu.

Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja povukli su se načelnik Glavnog stožera OSRH-a admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici", kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sporna obilježja Oglasili se predstavnici HOS-a: "Sramota da predsjednika nije bilo! Mi ćemo biti u svakom protokolu"

Pročitajte i ovo Ilustracija ne vodi artikuliranu politiku Udruga HOS-a: "Našu oznaku i grb ne može nitko zabraniti. Šteta što nema zakona kojim se može pozvati na opoziv predsjednika"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene