Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTVRDILI SMJENU

Zadravec o odluci Upravnog vijeća: "Nisam iznenađena, očekuje da sud prepozna njenu nezakonitost"

Upravno vijeće Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice odbilo je prigovore Dijane Zadravec i potvrdilo raniju odluku v.d. ravnatelja o smjeni s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju.

U raspravi su sučeljena stajališta iz prigovora dr. Zadravec i navodi v.d. ravnatelja o razlozima za smjenu, te je Upravno vijeće bolnice, na čijem je čelu državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, odbilo prigovore bivše ravnateljice Zavoda za radiologiju i potvrdilo odluku o njezinoj smjeni s te funkcije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispituju poslovanje Inspekcija češlja Vinogradsku, nakon smjene Dijane Zadravec vratilo se nekoliko radiologa Slika nije dostupna Priopćenje Oglasio se Beroš: "Nadzori i kontrole u KBC-u Sestre milosrdnice dat će cjelovitu istinu, sve će biti dostupno javnosti"

Priopćenje KB Sestre milosrdnice donosimo u nastavku:

„Upravno vijeće jednoglasno je potvrdilo odluku v.d. ravnatelja prof. dr. Zorana Vatavuka o smjeni prof. dr. Dijane Zadravec s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice“, - ističe predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Dulibić i dodaje da su pomno analizirani prigovori smijenjene ravnateljice kao i argumenti v.d. ravnatelja.

“Prof. Dijana Zadravec, koja je godinama vodila Klinički zavod za dijagnostičku i interventnu radiologiju naše bolnice, omalovažavala je svoje djelatnike direktno i putem medija vrijeđajući paušalno njihovo znanje i sposobnosti kao i organizaciju rada Odjela za onkološku radiologiju. Istovremeno prešućuje da u proteklom razdoblju svog mandata nije održavala sastanke s djelatnicima, brinula o edukaciji svojih djelatnika i jasno komunicirala kakvu organizaciju rada želi, a što je kao predstojnica Kliničkog zavoda čiji je taj odjel dio, bila dužna učiniti,” - navodi se, među ostalim u odgovoru KBC-a Sestre milosrdnice na prigovore dr. Zadravec upućenom Upravnom vijeću.

“Posljedica toga su teško narušeni međuljudski odnosi, atmosfera straha i stresa za koju su isključivo odgovorni način komunikacije i organizacija rada prof. Dijane Zadravec,” - kaže v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Zoran Vatavuk koji je 19. svibnja 2021. godine razriješio dužnosti predstojnicu zavoda za radiologiju.

Stanje su posebno otežali mnogobrojni istupi tadašnje ravnateljice u medijima, nedostatak radiologa, problem u organizaciji rada i konfliktni način ophođenja predstojnice prema neposredno podređenim djelatnicima o čemu je stiglo 30-tak prigovora. Stoga je Ministarstvo zdravstva zatražilo od uprave bolnice hitno provođenje nadzora nad radom Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju ovog KBC-a.

Unutarnji nadzor u bolnici i kontrole stručnih službi utvrdili su da je većina navoda prof. Zadravec neutemeljena. Ono što je posebno naglašeno u tim nalazima jest činjenica da je dr. Zadravec nepoznatim trećim osobama omogućila da sudjeluju u poslovnim razgovorima na način, kako se navodi, “da je ostavila otvorenu liniju na svom mobilnom uređaju i tražila od pojedinih djelatnika da ponove svoje izjave kako bi ih njezin sugovornik mogao čuti, a bez da su oni pristali na to”.

Dr. Zoran Vatavuk privremeno je preuzeo upravljanje Kliničkim zavodom za dijagnostičku i interventnu radiologiju umjesto dosadašnje predstojnice. Organizacija rada i kadrovska popunjenost omogućuju redovito pružanje radioloških usluga onkološkim i drugim pacijentima.

„I u lipnju, kada nam dio osoblja koristi ostatak lanjskih godišnjih odmora, dobro smo se organizirali. Nekoliko umirovljenih kolegica i kolega radiologa dolazi nam na ispomoć u tom razdoblju“, - kaže v.d. ravnatelja prof. dr. Zoran Vatavuk i dodaje: “U stalnom sam kontaktu i razgovorima s predstojnicima klinika i pročelnicima pojedinih odjela kako bismo zajednički sagledali gdje imamo uska grla i organizacijske probleme koji nas priječe da u svakodnevnom radu budemo učinkovitiji. Kriza upravljanja zavodom za radiologiju i narušeni međuljudski odnosi potaknuli su nas na rješavanje problema ne samo u tom dijelu naše bolnice, već i analizu stanja u drugim segmentima.”

Zadravec: "Nisam iznenađena"

Sama Zadravec za Večernje vijesti Nove TV kazala je kako nije iznenađena odlukom.

"Protiv ove odluke Upravnog vijeća svakako ću poduzeti pravnu zaštitu pred nadležnim sudom od kojeg očekujem da s lakoćom prepozna nezakonitost prvostupanjske i drugostupanjske odluke KBC-a Sestre milosrdnice"; kazala je Zadravec

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene