Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija australske policije

Uhićen Kapetan Dragan, očekuje se brzo izručenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Australiji je nakon 43 dana bijega uhićen Dragan Vasiljković poznatiji kao kapetan Dragan, javlja The Australian.

Australska federalna poklicija uhitila je Kapetana Dragana nešto prije 17 sati po lokalnom vremenu na još uvijek nepoznatoj lokaciji, piše The Australian. Policija je središte svoje potrage usmjerila na regiju Coffs Harbour koja se nalazi na sjeveru Australije, gdje je zadnja poznata adresa Vasiljkovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Apel Srbima Dragana Vasiljkovića Kapetan Dragan: Srbijo, pomozi mi barem kao što si pomogla Purdi Slika nije dostupna Zbog nove žalbe Kapetan Dragan ostaje u Australiji do 2012. godine?

Dragan Vasiljković, australskog imena Danniel Snedden, u bijegu je od 30. ožujka, kada je australski Vrhovni sud odobrio Vasiljkovićevo izručenje Hrvatskoj, gdje ga se sumnjiči za ratni zločin. 55-godišnji australski državljanin tereti se da je naredio mučenja i maltretiranja zarobljenih hrvatskih vojnika.

>> Odlučeno: 'Kapetan Dragan' može biti izručen Hrvatskoj!

>> 'Kapetan Dragan se može skrivati, ali ne može pobjeći'

The Australian piše kako je australska policija u slučaju odbjeglog Kapetana Dragana usko surađivala s nizozemskom policijom pa se pretpostavlja kako su upravo od nizozemske strane stigle informacije koje su dovele do uhićenja.

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović kaže da Vasiljković više ne može izbjeći izručenje Hrvatskoj. Ne može se žaliti na odluku Vrhovnog suda, već jedino na teško zdravstveno stanje. 'Od uhićenja nadalje Vasiljković će biti u ekstradicijskom pritvoru i čekati odluku ministra unutarnjih poslova. Na tu odluku ima pravo žalbe kojom može kupiti još određeno vrijeme ali sve je izvjesnije da će biti izručen Hrvatskoj i to razmjerno brzo', rekao je Šimonović.

Ministarstvo pravosuđa zadovoljno

Priopćenjem u kojem izražavaju zadovoljstvo uhićenjem Vasiljkovića, oglasilo se Ministarstvo pravosuđa. 'Dragan Vasiljković biti će zadržan u ekstradicijskom pritvoru temeljem Zakona o izručenju iz 1988., do donošenja konačne odluke Ministra unutarnjih poslova o tome hoće li će biti izručen Republici Hrvatskoj.  Kako je zahtjev za izručenje podnesen kako bi se Draganu Vasiljkoviću sudilo za najteža kaznena djela ratnog zločina, Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske pozdravlja uspjeh australskih vlasti u pronalaženju i uhićenju Dragana Vasiljkovića te izražava čvrstu vjeru da će Ministar unutarnjih poslova donijeti odluku kojom će dopustiti izručenje Dragana Vasiljkovića. Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske izražava spremnost za nastavak suradnje s nadležnom australskim vlastima i stoji na raspolaganju za dostavu svih potrebnih podataka i dokumentacije za finaliziranje ovog postupka', stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica Vesna Dovranić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene