Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oni planirali tučnjavu, a ona...

U kaosu na A1 zapela i djevojčica na respiratoru: "Policija mora nešto napraviti. To nisu navijači, to su teroristi"

Djevojčica Jana na respiratoru zapela u koloni na A1
Djevojčica Jana na respiratoru zapela u koloni na A1 Foto: Mirjana Petrić
Oko 15 sati na odmorištu Jadova na autocesti A1 navijači Hajduka koji su putovali prema Osijeku izašli su iz svojih vozila maskirani kacigama i zaustavili promet na jednoj od najfrekventnijih cesta u Hrvatskoj. Putnici su u višekilometarskoj koloni više od sat vremena čekali na vrućini da promet ponovno krene, a među njima je bila i obitelj 11-godišnje Jane koja boluje od spinalne mišićne atrofije, zbog čega je spojena na respirator.

"Nitko nema to pravo, zaustaviti promet. Imam dijete na respiratoru. Stojimo sat vremena na autoputu, a ne znamo što se događa", kazao nam je u nedjelju navečer Janin otac Josip Petrić, koji je još pod dojmom popodnevne drame.

"Policija mora nešto napraviti protiv drogirane bagre, to nisu navijači, to su teroristi. 2022. je godina, ne ruše balvane, ali maskirani, palice... Policija je trebala jače reagirati, ovo je strašno, kolona je bila preko 20 kilometara, dječica su hodala mokra uz ogradu autoceste, takva neugodna situacija radi frustriranih narkomana", zgrožen je Petrić, koji ističe kako je situacija za njegovu obitelj bila vrlo teška. Petrići su putovali s godišnjeg odmora u Omišu prema kući u Bratini kod Zagreba.

"Nismo znali koliko će nam trajati baterije na aparatima. Nemaš izbora i sunce prži. Još na sve to u blizini gori šuma uz autoput", opisao nam je situaciju Petrić.

U svemu tome našao se i jedan heroj

Kada je na mjesto događaja stigla policija, Petrići su pitali što se događa i tražili da ih preprate na vrh kolone. Jedan policajac bio je izrazito bezobrazan, kaže Josip Petrić, no drugi je reagirao izvanredno. Policajac na motoru upalio je rotaciju i otpratio obitelj na početak kolone.

"U tom trenu osjećate se potpuno nemoćno. Hvala Bogu što je naišao policajac na motoru, nismo ga stigli pitati za ime. Voljeli bismo ga kontaktirati da mu zahvalimo", kazao je Janin otac.

Kako nam je kazao Petrić, drugi putnici koji su zapeli u koloni pokušavali su zaustaviti kombi otvaranjem vrata svojih vozila, a neki su čak i iskakali pred kombi i pokušavali ga zaustaviti uz povike: "Gdje ćete vi?!"

"Ubuduće moram pratiti kad je neka utakmica da ne idem ni slučajno na cestu", zaključio je uznemireni otac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene