Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trijumf HDZ-a u Zagrebačkoj županiji

U Zagrebačkoj županiji pet gradova HDZ-ovim koalicijama, a jedan SDP-ovoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od šest gradova s područja Zagrebačke županije koji su u drugom krugu birali gradonačelnike u pet - Dugom Selu, Ivanić Gradu, Svetoj Nedjelji, Vrbovcu i Zaprešiću - pobjedu su odnijeli kandidati HDZ-a i njegovih partnera, a u jednom - Svetom Ivanu Zelini pobijedio je kandidat koalicije predvođene SDP-om.

Novi gradonačalnik Dugog Sela je Stipo Velić (HDZ, HSS, HSP) koji s osvojenih 57,43 posto glasova pobijedio protukandidata Stjepana Štefinovca (SDP, HSU) s 40,90 posto osvojenih glasova.

U Ivanić-gradu je pobijedio Javor Bojan Leš (HDZ, HSS, HČSP) koji je uvjerljivo sa 67,01 posto glasova pobijedio Borislava Kovačića (SDP, HSU, HSLS) koji je osvojio 31,26 posto glasova.

Drago Prahin (HDZ) koji je dobio 52,56 glasova birača izabran je za gradonačelnika Svete Nedjelje, porazivši Romanu Semenić (SDP, HNS, HSU) kojoj je povjerenje dalo 45,99 posto birača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba za Vukovar Željko Sabo ponovno izabran za gradonačelnika Vukovara! Slika nije dostupna Zatvorena birališta: Prve rezultate lokalnih izbora pratite na Dnevnik.hr i Novoj TV!

Veliki preokret u Osijeku: Vrkić srušio Bubala! SDP dobio i Vukovar i Split!

Za gradonačelnika Vrbovca izabran je Vladimir Bregović (HDZ, HSU) koji je s 58,01 posto glasova pobijedio Dejan Jaić iz HSS-a koji je osvojio 39,87 posto glasova.

Željko Turk (HDZ, HSS, HSP) s 56,25 posto glasova izabran je za gradonačelnika Zaprešića pobijedivši protukandidata Danijel Saić (SDP, HSU, HSLS) koji je osvojio je 42,17 posto glasova birača.

Ostojić priznao poraz: S Bandićem će nam trebati jako, jako puno sreće

Jedini grad u kojem je danas u Zagrebačkoj županiji SDP odnio pobjedu je Sveti Ivan Zelina gdje je Hrvoje Košćec (SDP, HNS, HSU) s 52,52 posto glasova bio bolji od protukandidata Vlade Žigrovića (HDZ, HSLS, HSS) s 46,50 posto osvojenih glasova.

U prvom krugu lokalnih izbora prije dva tjedna izabrani su gradonačelnici Velike Gorice, Jastrebarskog i Samobora, gdje su pobijedili kandidati HDZ-ve koalicije Dražen Barišić, SDP-ove koalicije Zvonimir Novosel te kandidat koalicije HSS-SDP Krešo Beljak.

Za župana je ponovno izabran HSS-ovac Stjepan Kožić. (HINA)

  Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene