Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAOS U PROMETU

Snijeg i orkanski vjetar paralizirali Hrvatsku: Zimska oluja trajat će još danima. Donosimo kada slijedi smirivanje vremena

Snijeg na cestama - 2
Snijeg na cestama - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Stanje na cestama u Dalmaciji - 2 Stanje na cestama u Dalmaciji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stanje na cestama u Dalmaciji - 1 Stanje na cestama u Dalmaciji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Orkanska bura zatvorila ceste - 3 Orkanska bura zatvorila ceste - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zimski uvjeti na cestama - 2 Zimski uvjeti na cestama - 2 Foto: Vojko Basic/Cropix +4 Zimski uvjeti na cestama - 1 Galerija 1/9 >>
U većem dijelu unutrašnjosti i dijelu Dalmacije pada snijeg i moguća je poledica, zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije, a u priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima, izvijestio je u subotu navečer Hrvatski autoklub.

U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

HAK savjetuje vozačima da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama i na put ne kreću bez propisne zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama: iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca; iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.

Za sav promet zatvoreni su (zbog vjetra): dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; dionica A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3 uz obaveznu zimsku opremu); A7 Draga-Šmrika; dionica Jadranske magistrale (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.

Pročitajte i ovo Marko Balen, reporter Nove TV i Goran Tomac KAOS U PROMETU Snijeg, siloviti udari bure, zatvorene autoceste, prekinute morske linije... Otkrivamo kada bi autoceste trebale biti prohodne za sav promet

Samo za osobna vozila otvorene su: Jadranska magistrala (DC8) na dionici Bakar-Senj; DC25 na dionici Gospić-Karlobag; DC27 Gračac-Zaton Obrovački; državna cesta između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalna cesta LC58107 Kraljevica-Križišće.

U prekidu trajektne linije

U prekidu su: trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Stinica-Mišnjak, Zadar-Silba-Mali Lošinj, Sumartin-Makarska, Trogir (Soline)-Drvenik Mali-Drvenik Veli, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Ubli-Vela Luka-Split;

Katamaranske linije: Pula-Zadar, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Rijeka-Rab-Novalja, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Zadar-Zaglav-Bršanj-Zadar, Šibenik-Kaprije-Žirje, Ubli-V. Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Split-Rogač-Milna, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split i Dubrovnik-Šipan-Mljet.

Pročitajte i ovo Zimski uvjeti na cestama - 2 VREMENSKA PROGNOZA Kada nas očekuje smirivanje vremena? Detalje donosi Ivan Čačić

brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Zaglav-Zadar, Zadar-Iž-Rava-Zadar, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Orebić-Korčula.

Kakvo nas vrijeme očekuje?

Slično vrijeme kao u subotu zadržat će se još ovaj vikend, a postupno smirivanje vremena očekujemo prema sredini tjedna. Na vremenske prilike ili bolje reći neprilike, posebno na Jadranu, utječe vrlo jaka i duboka ciklona. To znači da ćemo slične vremenske prilike imati i za vikend. Od ponedjeljka manje vjetrovito premda još uz oborine.

U nedjelju ujutro posvuda će prevladavati oblačno. U većini krajeva povremeno snijeg, a uz obalu i kiša. Više oborine bit će u Dalmaciji gdje su izvjesni pljuskovi i grmljavina. Na većem dijelu Jadrana i dalje će biti vrlo vjetrovito uz umjerenu i jaku, podno Velebita na udare i olujnu buru, a još na krajnjem jugu puhat će umjeren povremeno i jak istočnjak i jugo. Zbog vjetra Meteoalarm i sutra upozorava na opasnost, osobito na sjevernom Jadranu gdje je stupanj opasnosti i dalje najveći.

Danju u Središnjoj Hrvatskoj oblačno povremeno sa snijegom. Žuti Meteoalarm upozorava na mjestimično stvaranje novog snježnog pokrivača i iznad 5 centimetara. Puhat će slab i umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak u gorju s jakim udarima.

U istočnim predjelima pretežno oblačno još prijepodne ponegdje sa slabim snijegom i susnježicom, a zatim uglavnom bez oborine. 

U Gorskoj Hrvatskoj oblačno povremeno sa snijegom uz stvaranje novog snježnog pokrivača većinom od 5 do 10 centimetara. Na Jadranu umjereno do pretežno oblačno povremeno uz slabu kišu, a ponegdje još može biti pahulja snijega nošenog burom. 

U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom, a snijega će biti uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije i tek ponegdje duž obale. Detaljnu prognozu pogledajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene