Krajem listopada hrvatska vlada odobrila je uplovljavanje ovog nosača.


Jutros je u Split uplovio američki nosač aviona USS George H.W. Bush (CVN-77) na nuklearni pogon. Riječ je o najmlađem američkom nosaču aviona i jednom od najvećih ratnih brodova na svijetu, piše Dalmacija Danas.

Vezani članci Vladimir Putin Međunarodni kazneni sud izdao nalog za uhićenje Putina, oglasio se Kremlj: ''Optužnica je nečuvena i neprihvatljiva'' Suđenje Filipu Zavadlavu - 4 FOTO Novi show Filipa Zavadlava na sudu: "Pa ja ne znam pričati talijanski! Momci su nešto krivo shvatili"

Krajem listopada USS George H.W. Bush predvodio je veliku NATO-ovu vojnu vježbu Neptune Strike 2022, koja se odvijala na području Mediterana. Vježba je uključivala više od 80 aviona, 14 brodova i oko 6000 pripadnika iz 24 države NATO-ovih saveznika i partnera, uključujući Finsku i Švedsku.

Hrvatska vlada krajem listopada dala je odobrenje za njegovo uplovljavanje.

 

Nosač je dugačak 333 metra, najveća brzina prelazi mu 30 čvorova, a pogone ga dva nuklearna reaktora. Njegova posebitost je to što može ploviti više od 20 godina bez dopunjavanja goriva. Kapacitet broda su 3532 člana posade te može nositi 90 aviona i helikoptera. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju