Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grdosija u našem moru

FOTO U Split uplovio najveći ratni brod na svijetu! Zbog nosača aviona na nuklearni pogon uplela se i Vlada

Krajem listopada hrvatska vlada odobrila je uplovljavanje ovog nosača.

Jutros je u Split uplovio američki nosač aviona USS George H.W. Bush (CVN-77) na nuklearni pogon. Riječ je o najmlađem američkom nosaču aviona i jednom od najvećih ratnih brodova na svijetu, piše Dalmacija Danas.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Krajem listopada USS George H.W. Bush predvodio je veliku NATO-ovu vojnu vježbu Neptune Strike 2022, koja se odvijala na području Mediterana. Vježba je uključivala više od 80 aviona, 14 brodova i oko 6000 pripadnika iz 24 države NATO-ovih saveznika i partnera, uključujući Finsku i Švedsku.

Hrvatska vlada krajem listopada dala je odobrenje za njegovo uplovljavanje.

 

Nosač je dugačak 333 metra, najveća brzina prelazi mu 30 čvorova, a pogone ga dva nuklearna reaktora. Njegova posebitost je to što može ploviti više od 20 godina bez dopunjavanja goriva. Kapacitet broda su 3532 člana posade te može nositi 90 aviona i helikoptera. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene