Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE PO 500 KUNA

Pogledajte kako su u ovoj istarskoj općini stali na kraj ručnicima (i ostalim rekvizitima za kupanje) ostavljenim na plaži: ''Tko se prvi probudi - njegova djevojka!''

Aktualno Galerija Ručnici i čuvanje mjesta na plažama - 1 Ručnici i čuvanje mjesta na plažama - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Kirac Ivan Kirac Foto: DNEVNIK.hr Zaplijenjeni ručnici i ležaljke - 1 Zaplijenjeni ručnici i ležaljke - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zaplijenjeni ručnici i ležaljke - 2 Zaplijenjeni ručnici i ležaljke - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Zaplijenjeni ručnici i ležaljke - 3 Galerija 1/8 >>
Ostavili ste stvari na javnim plažama kako biste sačuvali mjesto i ujutro ih nije bilo? E pa, želite li ih natrag, u Općini Medulin to će vas stajati 500 ili 250 kuna, ako u roku od tri dana platite kaznu.

Sve po 500 kuna! Tako bismo mogli nazvati skladište Općine Medulin - ima svega. Ručnika, ležaljki, šešira, kolutova za plivanje, madraca, pa i kupaćih kostima. Jedino čega nema - nema njihovih vlasnika, izvijestila je za Dnevnik Nove TV reporterka Lina Dollar.

''Postojala su negodovanja od strane turista i mještana koje dolaze na određene plaže te se moralo naći rješenje kako naći prostora za sve'', ističe Ivan Kirac, načelnik Općine Medulin.

Prostor za sve u ovom se slučaju napravio udarcem po novčaniku. Jer želite li svoje stvari natrag - to će vas stajati 500 kuna. Za mnoge preskupa rezervacija. ''Pa ne znam, ako se isplati, onda svaka čast. Meni se ne isplati!'', smatra Slovenac Luka.

''Trenutno brojimo 33 tisuće gostiju na našoj medulinskoj rivijeri. Zamislite da sada imamo 33 tisuće šugamana na našim plažama. Na što bi to sličilo i kako bi izgledalo'', zapitao se Enzo Crnobori iz Turističke zajednice Općine Medulin.

''Vidjela sam i jedno parkirno mjesto rezervirano. Lijepim ručnikom i poslaganim kamenjem po njemu. Sve lijepo pripremljeno'', opisuje Bianca.

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić DNEVNIK NOVE TV DONOSI Postoje li u Hrvatskoj uopće privatne plaže i smije li vam itko zabraniti kupanje iako je plaža - pod koncesijom? "Tko god uzurpira javno dobro, mogao bi platiti kaznu i do 150.000 kuna"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UPRAVLJANJE JAVNIM DOBROM Samo 18 plaža u Hrvatskoj ima koncesiju, smiju se ograđivati i naplaćivati ulaz: Pogledajte gdje ih ima najviše

Ljudi dolaze, kaže Kirac, a neki kada čuju kakva je kazna - puste stvari. ''OK, to je njihova odluka, ali zakon se mora provoditi'', napominje. Pa se glas o ''rezervaciji od 500 kuna'' brzo proširio plažom.

''Saznali smo prije nego što smo došli da toga nema. I da se kažnjava, pa to ne radimo. Tko se prvi probudi - njegova djevojka'', kroz smijeh je zaključio Robert. 

Više o kaznama pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene