Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON PRILOGA U PROVJERENOM

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović poručuje: "Sve je čisto"

Aktualno Galerija Darinko Dumbović Darinko Dumbović Foto: DNEVNIK.hr Je li Darinko Dumbović u sukobu interesa? - 6 Je li Darinko Dumbović u sukobu interesa? - 6 Foto: DNEVNIK.hr Je li Darinko Dumbović u sukobu interesa? - 5 Je li Darinko Dumbović u sukobu interesa? - 5 Foto: DNEVNIK.hr Je li Darinko Dumbović u sukobu interesa? - 3 Je li Darinko Dumbović u sukobu interesa? - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Je li Darinko Dumbović u sukobu interesa? - 2 Galerija 1/6 >>
Snaha petrinjskog gradonačelnica vlasnica je tvrtke, a njegov sin direktor. Nakon potresa tvrtka je počela obavljati brojne poslove i tada su fakture počele izlaziti na vidjelo.

Tvrtka Titan Commerce osnovana dvije godine nakon što je Darinko Dumbović postao gradonačelnik Petrinje. Snaha je vlasnica, a sin direktor. Godinama posluju s gradskim tvrtkama, pa i sada nakon prirodne katastrofe. 

Na pitanje je li sve čisto, gradonačelnik ponavlja: "Čisto..." Upitan hoće li to potkrijepiti zatraže li nadležna tijela dokumentaciju, odgovara: "Sve što treba."

Predsjednik Milanović je za ove Dumbovićeve obiteljske poslove čuo tek danas.

''Ono što znam je da je Petrinja mali grad i da u tom malom gradu svatko zna sve. Nema puno javnih nabava i očekivao bi da je gradonačelnika kojeg ne uzimam u zaštitu na ovaj način, ali da ga je već netko prozvao'', komentirao je predsjednik Republike, Zoran Milanović.

Fakture iz gradskih tvrtki počele su curiti u vrijeme prirodne katastrofe kada Titan Commerce obavlja brojne poslove.

Pročitajte i ovo Dražen Oreščanin planiran za 27. veljače Oreščanin najavio novi prosvjed poduzetnika: "Vlada treba promijeniti retoriku"

Pročitajte i ovo Kata Grubić izglasan zakon o obnovi Stradali s Banovine strahuju da će obnova trajati predugo: "Tko je mlad - dobro, dočekat će, ali ja imam 80 godina, što ja imam očekivati..."

''Ukoliko je to istina, onda to je sukob interesa, ali ne bavim se kao vi istraživačkim novinarstvom i ne provjeravam tko s kim u Petrinji surađuje'', rekla je gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček.

Zato će poslovanje provjeravati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Otvorilo je predmet.

''I nakon što se prikupe sva relevantna saznanja, povjerenstvo će na javnoj sjednici donijeti odluku o tome hoće li ili neće pokrenuti postupak protiv gospodina Dumbovića'', izjavila je Martina Jurišić, glasnogovornica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Dumbović se dosad obraćao Povjerenstvu, ali ne vezano uz poslovanje s gradskim tvrtkama. Gradonačelnik Dumbović ranije se obraćao ovome Povjerenstvu vezano uz dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije i prodaju gradskog zemljišta tvrtki Titan Commerce. U oba slučaja Povjerenstvo je dalo mišljenje da se mora izuzeti iz postupka odlučivanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAPAO I POLICAJCE Stravičan slučaj iz Istre: Danima u stanu držao zatočenu ženu i zlostavljao je, jedva je uspjela pobjeći

Pročitajte i ovo Sramotni transparent osvanuo je u zagrebačkoj Kustošiji - 1 ''Je**t ćemo srpske žene i djecu'' Osuđeni navijači koji su razvili odvratni transparent o srpskim ženama i djeci, ali - neće u zatvor

Problematično je što je u gradskoj tvrtki Privreda s kojom Titan Commerce posluje Dumbović član skupštine. Je li u sukobu interesa, tek se treba ustanoviti. Predsjednik Reformista Radimir Čačić čiji je Dumbović član, nije htio komentirati ovaj slučaj. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene