Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA ŠTETA

VIDEO Snažna tuča veličine lješnjaka pogodila Zagorje: "Padala je 20-ak minuta, sve nam je uništila..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuča veličine lješnjaka pogodila je područje Konjščine i okolice u Zagorju danas oko 16:30 i nanijela velike štete poljoprivrednicima.

Jedan od poljoprivrednika je ispričao kako je prvo počela kiša koja je prestala nakon 15-ak minuta, a onda je počela snažna tuča.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jaka kiša VIDEO Novo nevrijeme: U Sloveniji poplavljene ceste i padala stabla, a u Zagorju padala tuča Tuča u Zagorju Nastradala brojna mjesta VIDEO Snažno nevrijeme poharalo kontinentalnu Hrvatsku: Vjetar lomio grane i rušio drveće, tuča u Zagorju i Baranji

"Neprestano padala nekih dvadesetak minuta. Ne mogu dočarati što nam je napravila. Sve nam je totalno uništila. Od kukuruza nije ostalo ništa. Šljive su sve po podu. Mi imamo zaštitnu mrežu iznad vinograda, ali unatoč njoj imamo štete, ali nešto je ipak ostalo sačuvano. Oni koji nemaju mreže, njima su vinogradi skroz uništeni", rekao je Mladen Hađina iz Sušobrega kod Konjščine za portal Zagorje.com koji nam je ustupio videe.

Danas je za dijelove zemlje izdano žuto upozorenje zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena, a predsjednik Udruge raketara Hrvatske Josip Salatko objavio je da su prizemni generatori upaljeni u 13 sati.

Nevrijeme koje je pogodilo poručje Požeško-slavonske županije izazvalo je velike štete, a Vlada je već odobrila 20 milijuna kuna za ublažavanje šteta u poljoprivredi, istaknuto je u petak na radnom sastanku ministrice poljoprivrede Marije Vučković s čelnicima županije, gradova i općina i poljoprivrednika sa stradalog područja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene