Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI S CEZIH-OM

Kaos u ljekarnama diljem Hrvatske: Pao je sustav za izdavanje recepata, HZZO izdao uputu liječnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pao je Centralni zdravstveni informacijski sustav RH. HZZO je objasnio o čemu se radi.

Više čitatelja nam se požalilo da kod liječnika nisu mogli dobiti uputnice zbog pada sustava CEZIH - Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske. Problema sa sustavom bilo je i tijekom jučerašnjeg dana. 

Sustav nije radio jučer od 10 do 17 sati, a i danas je gotovo 50 posto prometa putem CEZIH-a ponovno u prekidu, što znači probleme u funkcioniraju e-Recepata, e-Uputnica, e-Nalaza, e-Naručivanja dok ne radi niti portal CEZIH-a.

HZZO je u priopćenju objasnio o čemu se radi. 

"Kao i jučer, tijekom jutra je došlo do otežanog rada CEZIH sustava. Veći dio prometa se obrađivao, ali je dio korisnika imao problema pri radu.

Analizom uočenog problema odrađena je korektivna aktivnost koja je samo djelomično poboljšala rad korisnicima.

I dalje radimo na otklanjanju problema i nadamo se skoroj normalizaciji rada svih korisnika CEZIH sustava. Čim se problemi otklone obavijestit ćemo javnost.

Korisnici sustava CEZIH su odmah nakon detektiranja zastoja obavješteni i zamoljeni da prijeđu u način rada u izvanrednim okolnostima (rad u papirnatom obliku) kako pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima u nijednom trenutku ne bi bilo upitno", naveo je HZZO u odgovoru. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene