Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

U Dnevniku Nove TV

Tomašević o prvoj godini mandata: "Osjećam se kao uspješan gradonačelnik"

Iza gradonačelnika Tomislava Tomaševića prva je godina mandata. U Dnevniku Nove TV otkrio je kakvi su mu planovi, ali i osjeća li se krivim za propale projekte. S njim je razgovarala Sabina Tandara Knezović

Kakvo je stanje u glavnom gradu države, Dnevnik Nove TV doznaje od gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića.

"Osjećam se kao uspješni gradonačelnik i to pokazuju i istraživanja javnog mijenja" rekao je Tomašević o uspješnosti prve godine rada. "Ovo što sam naslijedio, to ne bih nikome poželio", požalio se na ostavštinu bivšeg gradonačelnika Bandića

"Likvidnost grada je dobra, uspjeli smo smanjiti kašnjenja prema svim ustanovama, vrtićima... sve što sad radimo u Holdingu dolazi s pozitivnim prognozama", pohvalio se.  

Pročitajte i ovo Provjereno: Vrtić - 1 Vatrogasne mjere novog zakona Hoće li se ionako prevelike vrtićke grupe povećavati? Ekipa Provjerenog pričala s odgojiteljima koji strahuju da neće moći normalno raditi

Grad nije prljav i zapušten, kaže Tomašević iako je suočen s brojnim komunalnim problemima, hrpama smeća, prljavim stanicama tramvaja i autobusa. "Kosimo travu, kosi se normalno" rekao je na kritike da su travnate površine nepokošene i da su pune krpelja. 

"Hodu za život je dozvoljeno da ima svoj hod", rekao je na pitanje zašto im nisu dozvoljene zastave. "Zastave bi značile da grad Zagreb podržava te svjetonazorske stavove".

Pročitajte i ovo Iva Ivšić, zastupnica Možemo u Gradskoj skupštini Grada Zagreba MISLE DA NISU POGRIJEŠILI Vlast u Zagrebu nezadovoljna odgodom ukidanja mjere roditelj odgojitelj: "To zaista dovodi u pitanje održivost proračuna"

Kamo s djecom koja se neće upisati u vrtiće? "U svim se većim gradovima krši državni pedagoški standard nažalost i mi ćemo to u Zagrebu promijeniti. Danas sam otvorio izgradnju vrtića u Sesvetama i imat ćemo još dvadesetak projekata vezanih uz vrtiće. Pitanje je i u kojem se kvartu djeca upisuju", dodao je Tomašević "i u ovom trenutku imamo 400 slobodnih mjesta." 

Više pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene