Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRAMA U SREDIŠTU ZAGREBA

Tomašević nakon velikog požara najavio istragu: "Treba istražiti što se dogodilo, ovo se ne pamti"

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević kratko je komentirao veliki požar koji je izbio u centru, u Frankopanskoj ulici, nakon što je bagerist probio plinsku cijev.

Veliki požar koji je u utorak nešto nakon 23 sata izbio u samom centru Zagreba, u Frankopanskoj ulici, uplašio je mnoge Zagrepčane. Zapalio se plin nakon što je tijekom sanacije ranije puknutog cjevovoda, zbog koje dio građana s tog područja od popodneva nije imao vode, bager probio plinsku cijev. Plamen je u jednom trenutku bio visine i veće od 10 metara.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Nakon što je Gradska plinara zatvorila ventile plina, požar je ugašen nešto prije 2 sata ujutro. Na terenu su bili brojni vatrogasci, policija i ZET-ovci jer je plamen zahvatio i žice tramvaja, koje su pale na tlo. Tramvajski promet tim dijelom bio je u prekidu.

Teška noć za zagrebačke vatrogasce

Prema službenom izvješću zagrebačkih vatrogasaca, koji su imali vrlo napornu noć na terenu u Frankopanskoj, već nakon dojave o požaru na gradilištu pretpostavljalo se da je u pitanju plin. 

"Po dolasku na mjesto intervencije, potvrđeno sve iz dojave, tijekom radova, bager je pogodio plinsku cijev i zapalio se plin", rekli su nam u srijedu ujutro iz zagrebačke vatrogasne postrojbe. Odmah su morali početi s hlađenjem stroja te pričekati da plinara zatvori ventil. 

Zatražili su i isključenje struje jer su tramvajske žice pregorjele i pale na pod, a iskrenje je bilo veliko.  

Tomašević: "Ne smijemo dopustiti da se ovo ponovi"

Ubrzo nakon dojave o izbijanju požara ondje je stigao i gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je po njegovu gašenju dao izjavu za novinare.

Istaknuo je da treba istražiti što se dogodilo i da će, ako je došlo do neke greške u proceduri, oni koji su odgovorni biti sankcionirani. "Ovo se ne pamti, ne smijemo dopustiti da se ovo ponovi", rekao je Tomašević. Kazao je da će u srijedu biti otežan javni prijevoz te se zbog poteškoća ispričao građanima.

U požaru su oštećeni jedan stan i izlog, a četvero je ljudi prevezeno u bolnicu na pružanje liječničke pomoći. Riječ je o radnicima na toj lokaciji. Dvojica su potom puštena kućama, a u bolnici su zadržana ostala dvojica - jedan ima lakše, a drugi teže ozljede.

Kazao je i kako su stanarima tog područja ponudili da prenoće u Hostelu Arena, no nakon što su vatrogasci ustvrdili da je sada sigurno, vratili su se kućama.

Što se sve događalo tijekom noći, možete pročitati >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene