Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, najavio je da će neke veletrgovce kazniti i prekršajno i kazneno zbog iznimno velikih nepravilnosti. Službene nalaze očekuje do kraja tjedna.


Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, najavio je u utorak i kaznene prijave zbog nepravilnosti koje su utvrđene kod nekih od deset veletrgovaca, no još nije htio otkriti detalje o nepravilnostima, kao ni o kojim se veletrgovcima radi.

Vezani članci Tomislav Tolušić izašao iz zatvora - 8 FOTO/VIDEO Bivši ministar Tolušić izašao iz Remetinca Tomislav Tolušić - 2 MUP i Ured europskog tužitelja objavili do zadnjeg detalja za što sve sumnjiče Tomislava Tolušića

"Nadam se da ćemo službene nalaze imati do kraja tjedna i o tome će javnost biti obaviještena. Bilo je manjih nepravilnosti, bilo je i nekoliko iznimno velikih i sve one koji su se ogriješili o propise ćemo naravno kazniti. Neke prekršajno, a neke prekršajno i kazneno", rekao je Tolušić. 

Ministar je u ponedjeljak potvrdio da su prilikom inspekcijske akcije tijekom vikenda, u kojoj je provjereno 10 distributivnih centara u koje dolazi meso na skladište, utvrđene nepravilnosti u svima njima. 

Potvrdio je tada da će tone mesa, koje nije zdravstveno ispravno ili nema sljedivost, biti uništeno. "Definitivno imamo problem. Imamo nered na tržištu. Ovako više ne možemo'', rekao je tada Tolušić. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju