Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grmoja o aferi Brat

"To je jedna loša poruka, trebalo se paziti na to tko je u rodu s ministrom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikola Grmoja komentirao je aferu Brat i imenovanje Svetimira Marića, brata ministra Gorana Marića u upravu tvrtke Tehnički servisi željezničkih vozila, tvrtku kći HŽPP-a.

Mostovac Nikola Grmoja komentirao je "aferu Brat" i imenovanje Svetimira Marića, brata ministra Gorana Marića u upravu tvrtke Tehnički servisi željezničkih vozila, tvrtku kći HŽPP-a.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Oglasio se i Grmoja Penava poručio Plenkoviću: ''Pozivam te na dvoboj kao muškarac muškarca'' Slika nije dostupna AFERA BRAT 2 Bandić mu javno ponudio posao: Javila se na natječaj ZET-a, ali nije znala da joj je protukandidat ministrov brat

"To je jedna loša poruka. Ne znam tko je odgovaran, kažu da je uprava HŽ-a. Trebalo je paziti na činjenicu da je riječ o nekome tko je u srodstvu s ministrom. Šalje se loša poruka. Mi smo imali situaciju u kojoj smo išli mijenjati stvari u Hrvatskim vodama. Kad smo shvatili da se šalje loša poruka zbog promjena statuta i kumstva s gospodinom Petrovom, mi smo od toga odustali", kazao je Grmoja. 

Poručio je kako očekuje da se utvrdi tko je napravio propust te može li se on promijeniti.

"Očekujem da oni koji su odgovorni za imenovanje povuku poteze", kazao je Grmoja.

Butković: "Uvijek je netko nekome brat"

Na aferu Brat danas se osvrnuo i ministar prometa Oleg Butković.

"A čujte. Uvijek je netko nekome brat. Koliko ja znam, nitko nije utjecao na to. Marić je dao izjavu da s tim nema veze i ja mu vjerujem. Ako je to odluka uprave HŽPP-a koje je utvrdilo da je čovjek stručan, onda ne vidim u čemu je problem", kazao je Butković i dodao kako je tražio očitovanje HŽPP-a.

Njegovu reakciju komentirao je šef HNS-a Ivan Vrdoljak poručivši kako je očito ministar Marić zaključio da ako Božo Petrov može postavljati svoje ljude da onda može i on.

Podsjetimo, kako je doznala Nova TV, direktor u tvrtki HŽ Putnički prijevoz Robert Frdelja u ime Skupštine te tvrtke razriješio je jednog člana uprave i na njegovo mjesto postavio Svetimira Marića, brata ministra Marića.

Svetimir Marić ne želi javno govoriti o svom imenovanju. U telefonskom razgovoru jučer je poručio da u cijeloj priči nema ništa sporno, da on ni treba bratovu pomoć te da otkad je ministar on ni nema bratov broj mobitela.

Marić: "Nemam veze s imenovanjem"

Ministar državne imovine kaže kako s imenovanjem svog brata nema veze.

Prije ove funkcije, Svetimir Marić je do svibnja prošle godine bio direktor u tvrtki Tersus eko koja se kao i ova u kojoj je sad član uprave bavila uslugama čišćenja. Kako objašnjavaju u HŽ Putnički prijevoz, on je nakon dva neuspjela pokušaja prodaje i privatizacije, tražio od Skupštine da ga razriješi dužnosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene