Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak prizor

NE MOGU POLETJETI!? Snimili smo 7 "otpisanih" hrvatskih MiG-ova u zraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zraku je danas bilo čak 7 hrvatskih MIG-ova, iako nas je vojska uvjeravala da naši borbeni avioni ne mogu poletjeti.

Proteklih nekoliko mjeseci govorilo se da su MIG-ovi, poput popularne "kockice", neispravni i zbog toga prizemljeni, no danas su ipak poletjeli, i to u isto vrijeme što se ne događa često.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Redovne letačke aktivnosti MORH najavio prelete MIG-ova: Stanovnike ovih šest županija mogale bi prestrašiti detonacije Slika nije dostupna Premijer odlučio Državnom tajniku ovlast da upravlja Ministarstvom obrane

Makar je to bila prilika za pohvaliti se - Ministarstvo obrane to nije učinilo.

Reporterska ekipa Nove TV snimila ih je na povratku s vježbi u Dalmaciji.

Prizor koji se ne viđa često

"Prizor poput ovog ne viđa se svakodnevno. Zapravo - nikad. Pogotovo, zna li se da je dio aviona mjesecima bio prizemljen. Prizemljila ih je istraga o, navodno, sumnjivom remontu u Ukrajini. No, s obzirom da još traje - nije jasno što se to, u međuvremenu promijenilo. 

Naša je kamera do danas "neispravne" borbene avione ulovila u letu", javila je reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Ministarstvo ne daje odgovore

Pokušali smo provjeriti i s kakvim su se iskustvom s obuke u Zemuniku vratili piloti, no Ministarstvo obrane zabranilo je razgovor s njima i ponovno zatvorilo svoja vrata.

Novi ministar obrane prije nekoliko dana nije imao konkretan stav o budućnosti zrakoplovstva, alli nam je nakon upita o MIG-ovima - dao obećanje.

"Nema nikakvog razloga da nakon analize stanja damo sve informacije hrvatskoj javnosti", kazao je Damir Krstičević prošlog tjedna.

S obzirom da "otpisani" avioni ponovno lete, ispada da odluka o prizemljenju prije gotovo 9 mjeseci - i nije bila opravdana kako se javnost uvjeravalo.

No, odgovore o tome nadležni odbijaju dati.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene