Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Njegova majka ubijena je prije 22 godine u nezapamćenom zločinu u sudnici: "Godinu dana nisam išao u školu, trebalo mi je jako dugo da se oporavim"

Aktualno Galerija Dino Hvalec - 2 Dino Hvalec - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dino Hvalec - 1 Dino Hvalec - 1 Foto: DNEVNIK.hr Žrtve nasilja - 1 Žrtve nasilja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Žrtve nasilja - 2 Žrtve nasilja - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Žrtve nasilja - 3 Galerija 1/5 >>
Hrvatska obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Za Dnevnik Nove TV dao je intervju sin čija je majka, žrtva nasilja, ubijena prije 22 godine.

Danas je predstavljen spot Nacionalne medijske kampanje u svrhu podizanja svijesti o nasilju nad ženama. 

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Josipa Pleslić ex. Rimac Udarac za obranu Visoki kazneni sud o slučaju Josipe Pleslić: "Obrana je imala vremena iznijeti svoje argumente"

Mladić iz spota Nacionalne medijske kampanje je i sin Ljiljane Hvalec, sutkinje Općinskog suda koja je ubijena 22. rujna 1999. godine s još dvije žene na svom radnom mjestu. S Dinom Hvalecom razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Dino je otkrio da je htio doprinijeti podizanju svijesti o problemu s nasiljem. "Nije način da šutimo i trpimo nasilje nego da se udostojimo prijaviti nasilje i otvoreno priznati, a ne da nasilje oko nas i dalje traje, da se i dalje trpi", rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasilje u školama Jesu li hrvatske škole postale mjesta opasnog življenja? ''Čitav državni vrh nije u stanju riješiti jedan slučaj''

Pročitajte i ovo Ispovjesti žrtava silovanja u Provjerenom - 6 mučna svjedočanstva Potresne ispovijesti žrtava: Slovi kao markantan i simpatičan, a siluje maloljetnice - ''Imaš super usta, baš za pušenje''

Kada je njegova majka ubijena, on je bio u školi, a njegov mlađi brat u vrtiću. Podršku sustava su, kaže, imali. "Kada se sve to dogodilo, izašli su u susret i meni u školi maksimalno koliko su mogli. Bilo mi je jako teško. Ja gotovo godinu dana nisam išao u školu jer mi je trebalo dugo dok se nisam oporavio", objasnio je.

Spot kampanje vrlo je emotivan. "Bilo je teško i danas mi je teško. Dugo smo snimali, bilo je jako emotivno. Jako sam ponosan na sebe, a najviše sam to napravio zbog svoje majke i mislim da je ona jako ponosna na mene", dodao je.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene