Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godina promjena ili ne

A gdje su reforme? Sve bi moglo ostati na obećanjima, koliko ćemo čekati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strukturne reforme, iseljavanje, ovršni zakon, borbeni avioni i konzultanti za Inu samo su neki od problema kojima se bavi Vlada Andreja Plenkovića. Ekipa Nove TV odlučila je provjeriti koliko ćemo morati čekati da bi se pronašla rješenja, te hoće li sve ostati na obećanjima.

U Ministarstvu demografije hvale se poznatim mjerama: od srpnja još 150 tisuća djece prima dječji doplatak. Grade nove vrtiće i produžuju njihov rad. Međutim, stručnjaci često upozoravaju da to nije dovoljno.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

"Vlada sigurno priprema set mjera za poboljšanje prava djece i obitelji, ali o tome ćete čuti neki drugi put", rekao je Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice demografije.

Božo Petrov smatra da bi, umjesto Istanbulske konvencije, prioritet trebala biti demografija.

"Cilj predsjednika Vlade bio je skretanje pozornosti s važnijih tema tipa Agrokora, Martine Dalić i neuspjelih reformi", rekao je Petrov.

SDP protiv Vlade ide i interpelacijom zbog izostanka reformi.

"Ja ne vidim nikakav rad, osim Plenkovićeva truda da se pozicionira u HDZ-u, a kasnije i u Bruxellesu", stav SDP-a pojasnio je Gordan Maras.

Europska komisija traži reforme javne uprave, mirovinskog, zdravstvenog i obrazovnog sustava. Ministrica obrazovanja tvrdi da će do promjena uskoro doći.

"Radimo na odabiru 70 škola koje će ući u eksperimentalnu provedbu kurikularne reforme", rekla je ministrica Blaženka Divjak.

Premijer uvjerava da će ovo biti godina promjena. No, tri su mjeseca već prošla, a još se čeka prva velika reforma.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene