Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HLADNA ATMOSFERA

VIDEO Kamere zabilježile drugi susret Plenkovića i Milanovića u istom danu: Pogledajte kako je premijer bocnuo predsjednika

Dvaput je dvaput, i to u istom danu. Premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović susreli su se u ponedjeljak poslijepodne na svečanoj proslavi 145. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Premijer Plenković i predsjednik Milanović nisu se našli istovremeno na jednom mjestu još od Vukovara, no danas se to dogodilo čak dvaput, prvo na svečanoj akademiji povodom 30. godina HNB-a, a potom na svečanoj proslavi 145. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika

30. obljetnici Hrvatske narodne banke nazočili su predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković. Snimke pokazuju hladan odnos na državnom vrhu, a susret je prošao - bez pozdrava.

Na drugom susretu, nakon nove Milanovićeve izjave za medije, nakon što je posjetio Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman", susret je prošao hladno.

"Ništa od Nove Bile?"

Milanović se, dok je prolazio do svojeg mjesta, rukovao i pozdravio s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, kojega je i potapšao po ramenu, no rukovanje s premijerom nije prošlo u tako toploj atmosferi. Susret su snimile kamere Dnevnika Nove TV.

"Ništa od Nove Bile, a?" pitao je Plenković Milanovića.

"Ne", kratko mu je odgovorio Milanović.

"Da sam išao, vratio bih se već", dodao je Milanović.

"Pitanje", kratko je prokomentirao Plenković.

Milanović je u nedjelju trebao posjetiti BiH. Plan je bio da zaobiđe Sarajevo, kako je i obećao, te ode u Novu Bilu na obilježavanje 28. obljetnice Bijelog puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu. To putovanje je na kraju otkazano iz sigurnosnih razloga.

Iako su se rukovali, kamere su zabilježile kako je Plenković Milanovića pogledao tek na sekundu.

Vrlo brzo je okrenuo glavu od Milanovića prema pozornici. Što mu je odvuklo pažnju - nije nam poznato.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene