Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Još je u šoku'

Suprug vozačice koje je preletjela most: 'Ona je, zapravo, vrlo spor vozač'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospođa Maja, čija je vratolomija na mostu postala glavnom temom razgovora u Tisnom i okolici, zapravo je spor vozač, tvrdi njen suprug.

'Nema načina da javnosti objasni kako je preletjela preko mosta, kad i sama još preslaguje te trenutke. Naprosto ih nije svjesna. Još je u šoku. Preživjela je vrlo stresnu situaciju. Jedini presudni faktor kojeg se sjeća bila je jaka sunčeva svjetlost koja joj je tukla pravo u oči, a pojačana je dodatno odsjajem karoserije', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Marko Skračić, suprug žene za čiju vratolomiju na mostu u Tisnom sad već zna gotovo cijela Hrvatska.

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro"

Ono što mu smeta, kaže Marko, su brojne verzije ovog događaja koje su se proširile po mjestu i okolici, prvenstveno ona prema kojoj je njegova supruga vozila prebrzo te da je most bio podignut 2 i pol metra.

VIDEO Evo kako je vozačica preletjela most u Tisnom!

'Supruga mi je, zapravo, vrlo spor vozač. Nije ona sklona nikakvim vratolomijama ni razvijanju brzina na cesti. Pa na taj se most s murterske strane ulazi gotovo pod kutom od 90 stupnjeva. Pokušajte zamisliti kako bi cijela priča završila da je uletjela brzinom od 80 kilometara na sat na most koji je izdignut dva i pol metra od svoje baze', kaže gospodin Skračić.

I stalni sudski vještak za promet, dr. Zdravko Peran, slaže se da se radilo o znatno manjoj brzini. 'Skloniji sam pretpostavci da je kazaljka brzinomjera pokazivala 40 kilometara na sat. Da je gospođa vozila sporije, ne bi bilo dobro jer bi se vozilo vjerojatno prevrnulo. Također, da je vozila brže, peugeot bi odletio u kafić', kaže Peran i dodaje kako je dodatni problem i rampa koja onemogućuje prolaz vozilima samo jednom trakom, a trebala bi biti postavljena punom širinom kolnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene