Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burne reakcije na Poziv

Novi rezultati analize kod Šibenika: "Ja se tamo ne bih kupao. Ne bih ni jeo salatu iz Crnice"

Aktualno Galerija Branimir Hackenberger u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Branimir Hackenberger u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr Branimir Hackenberger u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Branimir Hackenberger u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stype: Zagađenje kod Šibenika - 2 Stype: Zagađenje kod Šibenika - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stype: Zagađenje kod Šibenika - 1 Stype: Zagađenje kod Šibenika - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Branimir Hackenberger u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Galerija 1/5 >>
Priča emitirana u Pozivu Dnevnika Nove TV u nedjelju naljutila je lokalne političare u Šibeniku. I lijeve i desne. A oni se, umjesto da nađu rješenje za zagađenje, svađaju zbog laboratorijskih uzoraka i s medijskom kućom koja ih je objavila, odnosno s Dnevnikom Nove TV.

Stručnjak je u Pozivu Domagoja Mikića u nedjelju utvrdio da se na najmanje tri lokacije nalazi nedopuštena količina PAH-ova koji su štetni za okoliš i zdravlje ljudi.

Novinar Domagoj Mikić i doktor Hackenberger danas su predstavili nove rezultate analize morskog sedimenta, ali i crnih brda u Šibeniku.

"Analizu je radio ovlašteni laboratorij Hidrolab iz Kastva. Njihovi su nalazi točni i precizni", naglasio je Mikić.

Branimir Hackenberger u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Stype: Zagađenje kod Šibenika - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Doktor Branimir Hackenberger rekao je kako nije točno ono što kažu lokalni političari, da je 100 mg po kilogramu bezopasno. "Vrijednosti određuje onaj koji izrađuje program, ali mora se konzultirati s aktualnom znanstvenom literaturom. U ovom slučaju moj temelj za komentar bio je rizik od opasnosti", naglasio je.

Pročitajte i ovo Poziv: TEF (ne)riješiv problem za Šibenik - 3 POZIV DOMAGOJA MIKIĆA Ekobomba u srcu Šibenika - pronađen jedan od najkancerogenijih spojeva, a stručnjak poručuje: "Ne bih se tu kupao i jeo ribu"

"Da me pitate bih li se kupao sada kada znam da tamo postoji benzepiren u nekoliko puta većoj koncentraciji nego što je efektna koncentracija, nego što je ona koncentracija od koje se očekuje da će biti biološkog efekta, ne bih se kupao toliko dugo dok se ne bi napravila analiza rizika koja bi me uvjerila da u vodenom stupcu neće biti benzepirena", rekao je Hackenberger i naglasio da je benzopiren kancerogen.

Branimir Hackenberger u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Stype: Zagađenje kod Šibenika - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Na pitanje Domagoja Mikića bi li jeo salatu iz šibenske Crnice, doktor odgovara: "Da samo znam da ima mangana, a da ne bih znao u kojem obliku, ne bih jeo." Imao je i poruku za političare: "Političarima bih rekao - manite se politike i rješavajte okoliš", kazao je u Dnevniku Nove TV Hackenberger. 

Pročitajte i ovo Zagađenje troskom - 2 Sastali se politički oponenti Priča emitirana u "Pozivu" Dnevnika Nove TV podignula prašinu u Šibeniku: "Odobrena je nova analiza neovisnog instituta"  

Cijeli razgovor, kao i detaljne podatke dobivene analizom na ovim lokacijama, pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene