Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 godina duga trakavica

Horvatinčić stigao u Remetinec, iz automobila izišao s longetom na nozi i na štakama: ''Od mene ste napravili metu''

Aktualno Galerija Tomislav Horvatinčić Tomislav Horvatinčić Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Horvatinčić Tomislav Horvatinčić Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Horvatinčić Tomislav Horvatinčić Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Horvatinčić Tomislav Horvatinčić Foto: DNEVNIK.hr +1 Tomislav Horvatinčić Galerija 1/6 >>
Deset godina nakon što je skrivio smrt dvoje Talijana i nakon niza odgoda, Tomislav Horvatinčić u srijedu navečer stigao je u zatvor u zagrebačkom Remetincu.

Tomislav Horvatinčić u srijedu oko 21:30 stigao je na odsluženje zatvorske kazne u zatvoru u Remetincu. Nakon što je izašao iz automobila uz pomoć štaka, došao je do novinara i dao izjavu za medije.

''Kada god mogu, izražavam sućut. Žao mi je što sam sudjelovao u toj nesreći. Idem sada u instituciju. Čuo sam puno dobroga o zatvorskom sustavu'', kazao je.

''Čuo sam da sam vukao 10 godina pravosuđe za nos. Nikada u 10 godina ni jedna rasprava nije odgođena zbog mene. U ove dvije godine kada mi nije trebao niti odvjetnik niti molbe, ja sam bolestan čovjek i operacije su se dogodile na mome tijelu. Minimalno korektno bi bilo da zatvorenik dođe koliko toliko zdrav, a ne na štakama. Bit ću dobar zatvorenik'', poručio je.

Tomislav Horvatinčić Tomislav Horvatinčić Foto: DNEVNIK.hr

Upitao je novinare smatraju li da je namjerno skrivio nesreću. ''Mislite li da sam namjerno ubio dvoje Talijana? Da vidimo tko je najinteligeniji za odgovor. Od mene ste napravili metu'', rekao je.

Kazao je i da je djeci poginulog para dao novac.  ''Ova nesreća se mogla svakome dogoditi. Ja žalim zbog toga. Djeci ništa ne može vratiti roditelje, ali ja sam njima dao 400.000 kuna, nakon čega su oni povukli žalbu na moju oslobađajuću presudu", kaže Tomislav Horvatinčić.

''Dobio sam tisuću mailova podrške. Morao sam doći ovako kasno jer sam morao popiti lijekove, povraćao bih cijelu noć. Ja nemam želudac, pola tijela nemam. Imam jaku podršku obitelji i izdržat ću to'', kaže.

Na pitanje kako se osjeća, Horvatinčić je odgovorio da je ''lako robijati ako se u glavi namjesti da ste vi krivi i da ste dobili pravednu kaznu''.

Što slijedi nakon dolaska u Remetinec?

Što ga sve čeka po dolasku u zatvor, otkrila je reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

''Najprije će ga legitimirati i smjestiti na njegov odjel. Zatvorski liječnik bi ga mogao pregledati već u četvrtak, ali na pregledima će biti i narednih dana koliko će provesti u centru za dijagnostiku u Remetincu. Nije isključeno ni da ga prebace u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici, utvrde li da mu je zdravlje ozbiljno narušeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna No još ima pravo žalbe Horvatinčiću odbijena molba za odgodom zatvora, njegov odvjetnik za DNEVNIK.hr: "Ja radim 30 godina ovaj posao i ovo još nisam doživio"

Tek nakon svih tih pregleda znat će se konačna odluka gdje će služiti zatvorsku kaznu u trajanju od 4 godine i 10 mjeseci. Njegov sin brinut će o svim poslovima.

Tomislav Horvatinčić dosad je iscrpio sve pravne mogućnosti koliko je htio boraviti na slobodi.

U sudskoj trakavici dugoj 10 godina gledali smo tri različite presude i obrane, a najpoznatija bila je ona sa sinkopom. Ali javnost na Horvatinčićeve posude kroz ove godine nije gledala blagonaklono. Vukao je za nos pravosudne institucije koje su mu, ruku na srce, sve dosada ovo i tolerirale'', zaključila je Pezo Moskaljov. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene