Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Što ove godine nudi Istra?

Najbolje od turizma: Od tenisa do svjetski poznatih glazbenika te sjajne hrane, vina i ulja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I proteklog su udarnog vikenda turisti bili najbrojniji u Istri. Sportska događanja, filmski i glazbeni festivali te brojne aktivnosti koje poluotok nudi za mnoge su motiv dolaska. Ponuda je ono što, kažu turisti, čini razliku od odredišta do odredišta.

Nagrade su podijeljene. Okončan je još jedan filmski festival u Puli, koji je ove godine okupio više od 60 tisuća ljudi. Ali nije Arena okupljala goste samo noću. Od početka godine skupila ih je čak 200 tisuća, 15 posto više nego lani.

Pročitajte i ovo Vrućine - 11 Najviše posjetitelja u Istri Jesmo li puni ili smo podbacili? Objavljeni najnoviji turistički podaci Ljetovanje Obiteljski odmor Apartman zvan čežnja: Njemica uplatila ljetovanje u Hrvatskoj pa se šokirala kad je stigla

Obići Brijune i sve njegove otoke izlet je koji turisti obično dugo pamte. "Mi radimo turu tijekom koje gosti imaju prilike vidjeti panoramu Brijuna te se okupati na otoku Sveti Jeronim. Tura traje oko pet sati", za Novu TV rekla je Martina, vlasnica izletničkog broda.

Na brodu se i fino jede. Na meniju je, naravno, riba. Ovakvi izleti privlačni su mnogim turistima, s čime se slažu Gabriela iz Italije i Henry iz Danske, koji su na turu krenuli jer već dugo žele obići Brijune.

Postoji rješenje i za one koji u malo vremena žele puno toga vidjeti. "Vožnja traje 50 min. Prođemo sve najznačajnije dijelove Pule", rekao je Salko, vozač turističkog autobusa.

Vjetar u kosi i pogled koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Vožnja koju turisti žele zauvijek zapamtiti.

S takvim ponudama zadovoljni su turisti iz Njemačke, Tomas, koji je u subotu obišao cijelu Pulu, a nedjelju proveo na plaži, te Josephine koja tvrdi da je "doživljaj sjajan". A to je najbitnije: doživljaji koje će pamtiti i koje će prepričavati.

ATP turnir uz najbolju hranu, maslinovo ulje i vino

Uzbudljiv tjedan zaključio je najuzbudljiviji dio ATP turnira – finalna večer, u kojoj je pobjedu odnio Rus Andrej Rubljev. Uključujući finalnu večer za koju su karte bile rasprodane, ovaj turnir zabilježio je sto tisuća posjetitelja, za Dnevnik Nove TV rekla je novinarka Petra Fabian Kapov.

Uz sport tu je i bogata gastronomska i eno ponuda. Samo najbolje od hrane, maslinova ulja i vina. Kada se tome pridodaju razni koncerti, i slična događanja koja su pratila turnir, ne treba čuditi kako su se na svakom koraku mogle čuti pohvale od strane zadovoljnih gostiju, objasnila je Fabian Kapov.

Osim proteklih koncerata, nastavila je, u Areni će uskoro zasvirati i Tom Jones, Zucchero, Sting, i mnogi drugi. Usto, velik priljev gostiju očekuje se i na festivalima elektronske glazbe, Outlooku i Dimensionsu.

Dakle, ponuda doista čini razliku kada je u pitanju bilježenje novih rekorda, kao što to Istra već godinama čini.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene