Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Boeing 777 na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur srušen je u četvrtak u istočnoj UKrajini, vjerojatno raketnim projektilom, koji je po informacijama Sjedinjenih Država ispaljen iz zone koju kontroliraju proruski separatisti koje podupire Rusija.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI

Vlak-hladnjača s tijelima poginulih putnika malezijskog zrakoplova srušenog na istoku Ukrajine stigao je, nešto iza podneva po lokalnom vremenu, u Harkiv, grad pod kontrolom vlade u Kijevu.

Vezani članci Slika nije dostupna Predsjednica je istodobno tražila ostavku premijera i sazivanje sjednice vlade. Što mislite o tome? Slika nije dostupna Kako će surađivati premijer i predsjednica?

Istodobno u utorak su ukrajinske vlasti pozvale zemlje čiji su putnici poginuli prilikom pada malezijskog zrakoplova u istočnoj Ukrajini da pošalju svoje policajce kako bi zaštitili mjesto nesreće.

Prije nekoliko dana pojavile su se informacije prema kojima su proruski separatisti odnijeli tijela stradalih putnika s mjesta nesreće na nepoznatu lokaciju. Potom je objavljeno da su tijela ukrcana u vagone u mjestu 15 kilometara udaljenom od mjesta nesreće.

Proruski separatisti predali crne kutije malezijskim stručnjacima

Optuživalo ih se da kopaju po stvarima poginulih te da iste otuđuju, ništa od toga nije potvrđeno.

Vođa proruskih separatista u Ukrajini Aleksandar Borodaj predao je noćas u Donjecku dvije crne kutije iz srušenog Boeinga Malaysia Airlinesa malezijskim stručnjacima, javila je agencija Reuters.

Na zrakoplovu je bilo 298 putnika i 15 članova posade među kojima 154 Nizozemaca, 27 Australaca, 23 Malezijca, 11 Indonežana, 6 Britanaca, 4 Nijemca, 4 Belgijca 3 Filipinca, 1 Kanađanin. Svih 15 članova posade bilo je malezijske nacionalnosti.

U današnjoj temi dana pitamo vas - što mislite, jesu li sačuvani najvažniji dokazi na mjestu pada MH17?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook