Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija provodi izvide

Što će biti s profesoricom iz Slavonskog Broda? "Imali smo tri sastanka..."

Razrednica s maturantima u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu
Razrednica s maturantima u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu Foto: SBplus
Policijska uprava brodsko-posavska još uvijek provodi izvide nakon što je profesorica u tamošnjoj Industrijsko-obrtničkoj školi na svom Facebooku objavila spornu fotografiju maturanata na kojoj aludiraju na ustaški pokret. U međuvremenu, u školi je održan sastanak na tu temu.

Buru u javnosti izazvala je jučer objavljena fotografija učenika Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom brodu. Naime, učenici na fotografiji odjeveni su u crne majice s natpisom "Za norijadu spremni", nose maskirne hlače i crne beretke te desnu ruku drže u zraku čime aludiraju na ustaški pokret.

Fotografiju je objavila njihova razrednica Nives Romanjek, inače profesorica hrvatskog jezika. Ranije je poručila kako u tome ne vidi ništa sporno.

Kako doznaje DNEVNIK.hr, zbog cijele su situacije u Industrijsko-obrtničkoj školi održana tri sastanka. Informaciju je potvrdio ravnatelj škole Luka Mladinović.

"Održan je poseban sastanak s roditeljima. Održan je sastanak s profesoricom te je održan još jedan sastanak s učenicima. Sve smo činjenice napisali i sve ćemo sada još detaljno analizirati. U sklopu svojih ovlasti i po etičkom kodeksu, prema našoj ćemo djelatnici postupati idućeg tjedna", rekao je Mladinović za DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo Razrednica s maturantima u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu oglasili se policija i ministarstvo Novi incident pred školom u Slavonskom Brodu: "Nema ustaša od '45, jel to jasno vama novinarima"

Pročitajte i ovo Razrednica s maturantima u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu ''nema ustaša'' Policija bila u školi, razrednica za izvlačenje spremna: ''Za sve je kriv netko zločest... digli su ruku jer su jeli veliki sendvič''

Mladinović nije htio prejudicirati do kojih bi sankcija eventualno moglo doći.

Cijeli slučaj još uvijek provjerava Policijska uprava brodsko-posavska. "Izvidi se provode u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Slavonskom Brodu. Kada izvidi budu gotovi, ako se utvrdi nekakva odgovornost, onda slijedi prijava", poručili su za DNEVNIK.hr iz PU Brodsko-posavske.

"U slučaju da se podigne optužnica, profesorica bi bila suspendirana, ali bi tijekom tog razdoblja primala dvije trećine svoje plaće. Tek u slučaju pravomoćne presude, profesorica bi ostala bez posla", pojasnili su za DNEVNIK.hr iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene