Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

zašto se forsiralo širenje?

Mesić o ratu u Ukrajini i Putinu: "Došlo je do kratkog spoja. Poznajem jednog Putina, ali sada je druga situacija..."

Bivše predsjednik RH Stjepan Mesić - 1
Bivše predsjednik RH Stjepan Mesić - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić više se puta sastao s Vladimirom Putinom, a sada je iznio svoje viđenje napada Rusije na Ukrajinu.

Mesić kaže kako se radi o kompleksnom pitanju.

"Kada je u prošlosti dogovarano da Sovjetski Savez podrži ujedinjenje Zapadne i Istočne Njemačke, i kada se rasformira Varšavski pakt, dogovoreno je da se NATO neće širiti prema granicama Rusije.

Znam da postoje dileme je li to dogovoreno ili nije, ali koliko sam mogao provjeriti, to je dogovoreno i postoji u spisima. Sada je došlo do kratkog spoja. Pitanje je zašto je trebalo forsirati širenje ako Rusija nije neprijatelj", rekao je bivši predsjednik u intervjuu za Jutarnji. Kaže kako se radi o procesu ukrajinskog pristupanja NATO-u.

Pročitajte i ovo Olga Stoliar LJUDIMA TREBA POMOĆI Dvjestotinjak izbjeglica iz Ukrajine stiglo u Hrvatsku: "Tamo pucaju po vrtićima, kućama, civilima..."

"Ako dolazi NATO, uvijek je moguće dovesti rakete, i toga treba biti svjestan. NATO ne dolazi saditi grincajg", kaže Mesić koji smatra da je rat u Ukrajini sada posljedica tog procesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rat u Ukrajini FOTO/VIDEO Kilometrima dug konvoj ruskih tenkova ide prema Kijevu. Rusi su se približili najvećoj ukrajinskoj nuklearki

Poručuje da treba sjesti i razgovarati. Komentirao je i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mora se djelovati brzo Ministar obrane Banožić: "Hrvatska u Ukrajinu šalje više od 40 šlepera robe"

"Poznajem jednog Putina, ali sada je druga situacija. Sada ga ne poznajem", rekao je Mesić koji inzistira na tome da se trebaju sagledati uzroci koji su doveli do agresije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene