Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKE OPTUŽBE

Doznaje Dnevnik Nove TV: Patrijarh Porfirije nije prijavio Severinu zbog prijetnji. "Točno je da ga je vrijeđala, ali..."

Srpski mediji objavili su da je Severina prijetila patrijarhu Porfiriju te ju je on prijavio DORH-u. Severinina odvjetnica Jasminka Biloš kazala je za DNEVNIK.hr da nemaju nikakvih saznanja o kaznenoj prijavi protiv pjevačice. Bogoljub Ostojić, tajnik Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, otkrio je za Dnevnik Nove TV kako je bilo prijetnji, ali patrijarh Severinu - nije prijavio.

Pjevačica Severina Vučković navodno već mjesecima uznemirava srpskog patrijarha Porfirija i šalje mu prijeteće poruke, naveli su neki srpski mediji.

Pročitajte i ovo Radovan Dobronić i Severina Spor koji traje predugo Ministar kritizirao predsjednika Vrhovnog suda zbog izjava o Severini: "To je neprihvatljivo i neprimjereno" Severina Sporna presuda Objavljena odluka: Sud objasnio zašto je Severinin sin vraćen ocu

Patrijarh je, ističu dalje, sve prijavio DORH-u. Ovu je tvrdnju jučer iznio Srpski telegraf na svojem portalu Republika te su je potom prenijeli i neki drugi tamošnji mediji.

Ističu da je navodno uznemiravanje počelo nedugo nakon što je Porfirije izabran za poglavara u veljači, a on je reagirao prije tri tjedna zato što ga je Severina počela zvati nakon što je prestao odgovarati i gledati poruke. Među ostalim, pišu kako je Severina navodno patrijarha oslovljavala s pope ("Pope, pope, družiš se s krimosima").

No, tajnik Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Bogoljub Ostojić otkrio je za Dnevnik Nove TV kako je točno da je Severina vrijeđala patrijarha, ali nije točno da ju je on prijavio.

Severinina odvjetnica Jasminka Biloš kazala nam je da se pjevačica i patrijarh osobno poznaju te da su bili u kontaktu, ali i naglasila da nemaju nikakvih saznanja o kaznenoj prijavi protiv pjevačice te istaknula kako ih iznenađuje da o tome pišu srpski mediji, a nitko od onih u Hrvatskoj nema informacija o tome. "Pitanje je li podnio kaznenu prijavu treba postaviti patrijarhu Porfiriju", rekla je ranije Biloš.

Iz DORH-a su na naš upit odgovorili kako potvrdu informacije da je kaznena prijava podnesena može dati samo podnositelj, ali i istaknuli da u DORH-u nije održan sastanak sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve, a što su tvrdili neki srpski mediji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene