Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori u Splitu

Puljak uvjerljivo pobijedio Đogaša - osvojio je dvaput više glasova i ostaje gradonačelnik

Aktualno Galerija Podaci o izlaznosti Podaci o izlaznosti Foto: DIP/Screenshot Izlaznost u Splitu do 16:30 Izlaznost u Splitu do 16:30 Foto: DIP Dražen Maravić, predsjednik splitskog Gradskog izbornog povjerenstva Dražen Maravić, predsjednik splitskog Gradskog izbornog povjerenstva Foto: DNEVNIK.hr Izbori u Splitu Izbori u Splitu Foto: DIP +4 Izbori u Splitu Galerija 1/9 >>
DIP je objavio privremene rezultate drugog kruga izbora. Ivica Puljak je odnio pobjedu s 27.496 glasova, a Zoran Đogaš je dobio 13.243 glasova.

Ivica Puljak odnio je pobjedu s dvostruko više glasova i ostaje splitski gradonačelnik. Osvojio je 27.496 glasova, a Zoran Đogaš je izgubio s njih 13.243.

Tijek događaja pratite iz minute u minutu:

22:35 Kako je izgledalo slavlje u pobjedničkom stožeru Ivice Puljka pogledajte >>OVDJE.

21:14 DIP je objavio privremene rezultate drugog kruga izbora. Puljak je dobio 27.496 glasova, a Đogaš 13.243.

Podaci o izlaznosti Rezultat izbora u Splitu (Foto: DIP)

21:00 Objavljeni su DIP-ovi rezultati izbora do 21 sat. Puljak je osvojio 27.300 glasova, a Đogaš 13.146.

Čeka se još samo jedno biračko mjesto za obradu i konačne rezultate.

Podaci o izlaznosti Izlaznost na izborima u Splitu do 21 sat (Foto: DIP)

20:57 Javnosti se obratio Puljak, koji uvjerljivo vodi. "Naši prvi potezi bit će da prvi dan okupimo direktore javnih tvrtki i pročelnike i predočimo im nacrt razvoga grada u javnom interesu", najavio je Puljak. Njegov govor možete pogledati >>OVDJE.

20:55 Đogaš se obratio se nakon objave prvih nepotpunih i neslužbenih rezultata izbora za splitskog gradonačelnika. Čestitao je Puljku na pobjedi.

Podaci o izlaznosti Zoran Đogaš (Foto: DNEVNIK.hr)

"Neki su neizlaskom pokazali svoj stav i to je jasna i glasna poruka te je moramo prihvatiti. Poštujem i jedne i druge glasače", kazao je Đogaš. Što je još rekao pogledajte >>OVDJE.

20:32 Prema privremenim rezultatima izbora za splitskog gradonačelnka objavljenima u 20:30 sati, Ivica Puljak iz Centra dobio je 26.722 glasova, a HDZ-ov kandidat Zoran Đogaš 12.829 glasova.

Obrađeno je 159 od 163 biračka mjesta. Na birališta je u drugom krugu izašlo 28,38 posto birača.

Podaci o izlaznosti Izbori u Splitu (Foto: DIP)

20:00 DIP je objavio prve privremene rezultate izbora. Puljak je osvojio 14.554 glasova Splićana, a za Đogaša je glasovalo 5872 birača. Na birališta je do 19 sati izašlo 28,81 posto birača. Obrađeno je 89 od ukupno 163 biračkih mjesta.

Podaci o izlaznosti Izbori u Splitu (Foto: DIP)

19:50 O zborima u Splitu komentirala je i prvakinja Drame splitskog HNK-a, Arijana Čulina. "Da me pitate kao laika, nemam pojma zašto su uopće održani ovi izbori. Dakle, imali smo gradonačelnika i on je dao ostavku i mjesec ili dva nakon toga opet izbori koji stoje dva i pol milijuna kuna, ali pošto je sad sezona i ovdje je Ultra i turizam i nekako valjda su ljudi zaokupljeni, jer kao što znamo ovaj grad zapravo živi od turizma i čini mi se da je njima sada u drugom planu izlazak na birališta", rekla je splitska glumica.

Što je još Čulina kazala možete pogledati >>OVDJE.

19:42 Puljak uvjerljivo vodi, doznaje se.

19:41 Đogaš nasmijan prije prvih neslužbenih rezultata DIP-a u 20 sati

19:40 Pojavile su se prve fotografije iz stožera stranke Ivice Puljka

 

19:12 Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva grada Splita Dražen Maravić izjavio je u nedjelju nakon zatvaranja birališta da je u drugom krugu prijevremenih izbora prijavljeno pet slučajeva kršenja izborne šutnje.

Jedna je prijava zaprimljena u subotu, a preostale četiri na sam dan izbora.

Temeljem tih prijava naknadno će se utvrditi radi li se o kršenju zborne šutnje. Novčane kazne za fizičke osobe iznose tri tisuće kuna, za kandidate od deset do 30 tisuća kuna te za pravne osobe od 100 do 500 tisuća kuna.

19:00 Zatvorena su sva birališta u Splitu.

16:55 Do 16:30 izašlo je 20,52 posto, odnosno 25.524 ljudi, objavio je DIP.

"Izborni dan prolazi mirno i bez pretjerane gužve", rekao je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"U odnosu na prvi krug to je oko 1,5 posto manje. Prijavljena su četiri kršenja izborne šutnje - jedno jučer i danas tri", pojasnio je Dražen Maravić iz GIP-a Split, naglasivši da to treba tek utvrditi i eventualno podnijeti optužni prijedlog.

Dodao je da je jučer bilo problema sa sastavljanjem biračkih odbora, ali, kako napominje Maravić - tijekom Ultre i kada mladi mogu lako naći posao "bude malo problema".

"Ostalo je sve u redu", kazao je Maravić te istaknuo da će u 20 sati biti objavljeni neslužbeni rezultati izbora.

Podaci o izlaznosti Izlaznost u Splitu do 16:30 (Foto: DIP)

12:30 U Splitu je u nedjelju do 11:30 u drugom krugu izvanrednih lokalnih izbora glasalo ukupno 15.174 birača ili 12,20 posto, a prijavljena su tri slučaja kršenja izborne šutnje, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Podaci o izlaznosti Podaci o izlaznosti (Foto: DIP/Screenshot)

U drugom izbornom krugu, izlaznost je nešto manja nego u prvom, 26. lipnja, kada je na izbore do 11:30 izašlo ukupno 15.183 birača, odnosno njih 12,36 posto. Broj onih s pravom glasa između dva kruga izbora se povećao za osam jer je, kako se doznalo iz DIP-a, toliko osoba prijavilo prebivalište na splitskom području u dva tjedna.

Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) Dražen Maravić za Hinu je izjavio kako izborni dan u Splitu protječe normalnom dinamikom, uz sitne tehničke poteškoće koje se "promptno otklanjaju". Rekao je i da su do sada zaprimili tri prijave kršenja izborne šutnje o kojima će se odlučiti naknadno. Jedna je stigla u subotu, a dvije u jutarnjim satima nedjelje.

12:15 Sljedeće podatke o izlaznosti DIP će objaviti oko 17 sati.

Gradonačelnički kandidati Ivica Puljak i Zoran Đogaš, u pratnji svojih supruga, glasovali su rano ujutro na biračkim mjestima u OŠ Žnjan - Pazdigrad i u Varošu.

Uz gradonačelnika, Split bira i zamjenike gradonačelnika. Puljkovi su Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić, a Đogaševi Zrinka Mužinić Bikić i Tomislav Šuta. Pravo glasa ima 146.581 evidentirani građanin Splita, što je osam glasača više no u prvom krugu. 

Ivica Puljak i Zoran Đogaš natječu se u drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika kao dvojica najbolje plasiranih jer nitko od kandidata u prvom krugu nije osvojio natpolovičnu većinu glasova.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene