Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divljanje vjetra

U olujnom nevremenu stradali brojni automobili, odvjetnici savjetuju kako do odštete

Aktualno Galerija Odštete nakon bure: Ilustracija - 8 Odštete nakon bure: Ilustracija - 8 Foto: DNEVNIK.hr Odštete nakon bure: Ilustracija - 2 Odštete nakon bure: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Odštete nakon bure: Ilustracija - 3 Odštete nakon bure: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Odštete nakon bure: Ilustracija - 4 Odštete nakon bure: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +4 Odštete nakon bure: Ilustracija - 5 Galerija 1/9 >>
Još se zbrajaju štete koje je jak vjetar prouzročio i na moru i na kopnu. Stradali su brojni automobili. Odvjetnici savjetuju kako do odštete. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Još su vidljive posljedice divljanja bure na splitskom području. Splitski vatrogasci imali su oko 80 intervencija. Štete se još uvijek uklanjaju. No, pitanje je kako do odštete? Stradalo je 40 automobila. Oni s kaskom bi trebali lakše riješiti problem. Za ostale zna biti peripetija.

Pročitajte i ovo Bura, vjetar posebno prijepodne Upaljen crveni meteoalarm za jedno područje: Zbog olujne bure vrijeme je izuzetno opasno Screenshot Oluja poharala Srbiju VIDEO Zastrašujući video: Vjetar odnio krov s kuće i rušio stupove - "Ne izlazite i ne puštajte djecu van"

"Za početak obavijestit policiju da se utvrdi što se zbilo i zatim ako se to dogodilo na javnoj površini zatražit od jedinica lokalne samouprave odštetu", objašnjava odvjetnik Petar Pivac.

Jer, stanje stabla je itekako važno.

"Sudska praksa je pokazala da je jedno od ključnih pitanja stanje stabla u trenutku nastanka štete. Ako nije bilo zdravo, onda iz toga proizlazi obveza jedinica lokalne samouprave da naknade tu štetu", dodaje odvjetnik.

Kakva će biti presuda, ne može se utjecati.

"Upućujem ih na osiguravajuću kuću s kojom rade parkovi i nasadi, oni će dobiti odštetu. Napomenut ću, u budućnosti će biti određenih zahvata na zelenilu u gradu, zna se napravit galama, predivno stablo, staro stablo, lijepa krošnja, vidite kako to zna bit opasno", istaknuo je dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević.

Opasno je bilo i kad su letjeli dijelovi krova osječke tržnice. Njezina sanacija je u ponedjeljak bila u tijeku.

"Šteta na krovu osječke tržnice treba biti pokrivena iz osiguranja jer su sva imovina i objekti osigurani. Očekujemo da će i štete koje su bile na privatnoj imovini, građani to prijavljuju policiji, oni prosljeđuju nama. Treba još neko vrijeme da sve bude prikupljeno", zaključio je dogradonačelnik Osijeka Dragan Vulin.

A tržnica bi od utorka trebala normalno nastaviti s radom.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene