Olujno nevrijeme u nedjelju prijepodne pogodilo je Sisačko-moslavačku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju, a za sobom je ostavilo materijalnu štetu na objektima, srušena stabla i poteškoće u prometu i opskrbi strujom.

Galerija Nevrijeme na području Gline i Petrinje Nevrijeme na području Gline i Petrinje Nevrijeme na području Gline i Petrinje +23 Nevrijeme na području Gline i Petrinje

Snažno nevrijeme zahvatilo je područje Gline, Petrinje i Siska. Razoran vjetar počupao je stabla i napravio štetu na brojnim objektima. Stradao je i kamp na petrinjskom kupalištu. 

Vezani članci Ilustracija Provjerite stanje prije nego što krenete na put: Zbog jakih naleta vjetra zatvoren dio autoceste A1 Ilustracija U prekidu brojne trajektne, katamaranske i brodske linije: Stigla je velika promjena vremena

Na terenu su vatrogasne službe. ''Pala su stabla na prometnice. Za sada znamo da je u Begovićima pao dalekovod, kao i crijepovi i krovovi'', rekao je dozapovjednik DVD Petrinja Zvonimir Ljubičić za DNEVNIK.hr.

Posljedice nevremena se saniraju se i u Hrvatskoj Kostajnici. I Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je na Twitteru obavijest o nevremenu na području nekoliko županija.

 

Sve je počelo s laganom kišom. “Nebo se zacrnilo, počela je padati lagana kiša, pa sve jače, pa pljusak. Onda je počelo puhati kao ludo i nanositi kišu na sve strane. Jako je hukalo”, rekao je Igor Pavleković iz Petrinje. Dodao je i da je pao kompletan krov sa škole u Joševici.

''Izgleda da je možda bila i pijavica, 31.07.1982. ovo područje ju je poharala'', rekao je Pavleković.

Centar 112 zaprimio je oko 50 dojava građana i interventnih službi o posljedicama nevremena, a odnosile su se na pad stabala na prometnice, oštećene električne i telefonske vodove, te oštećene objekte, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite. U mjestima Begovići, Gornja i Donja Pastuša te Tremušnjak došlo je do nestanka struje.

U grupi ''Ljudi za ljude'' objavljene su fotografije nakon nevremena u Glini.

 

''Toliko je puhalo da sam mislila da je ovo početak uragana. Sve skupa je trajalo vrlo kratko, ali izrazito snažno'', opisala je čitateljica za DNEVNIK.hr i dodala da je vjetar otpuhao dio krova s jedne zgrade u Petrinji. 

''Letio je krov od garaže. Nama je vjetar trampolin otpuhao na kontejner i susjedovu ogradu. Metalne šipke na ogradi su se savile'', ispričala je čitateljica iz Petrinje koja živi u blizini centra grada.

''Po parkiralištu ispred zgrade, na Sajmištu, palo je nekoliko stabala, a s dijela zgrade otpuhalo je krov. Samo pukom srećom nikoga nije ozlijedilo'' , rekla je druga čitateljica.
 

Nestanak struje, drveće na cesti...

Županijski centar 112 Požega zaprimilo je dojavu o nevremenu koje je napravilo štetu na krovovima kuća, rušilo drveća na prometnice i dovelo do prekida opskrbe električnom energijom zbog čega su žurne službe na terenu.

Virovitički Županijski centar također je zaprimilo dojave da je nevrijeme srušilo nekoliko stabala na prometnice.

  Snažno nevrijeme Nevrijeme na području Gline i Petrinje Foto: DNEVNIK.hr

Snažno nevrijeme Nevrijeme na području Gline i Petrinje Foto: DNEVNIK.hr

Snažno nevrijeme Nevrijeme na području Gline i Petrinje Foto: DNEVNIK.hr

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju