Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Zagrebu se u srijedu u 20,41 sat osjetio umjeren potres magnitude 3,3 po Richteru, s epicentrom 10 kilometara jugozapadno od središta Zagreba kod Lučkog. Nedugo nakon potresa, urušio se dio stare kuće u Remetinečkoj cesti kod broja 5.


Kako nam javlja naš čitatelj koji je nam je poslao snimku, na cesti su bila u neposrednoj blizini parkirana dva vozila koja na sreću nisu oštećena. 

Vezani članci Stanovnici traže preživjele u potresu u Indoneziji (Foto : SAMMY / AFP) Snažan potres na jugozapadu Turske, najmanje 20 ozlijeđenih: "Upozoravamo stanovnike da ne ulaze u zgrade i kuće" Tajvan se piprema za Tajfun (Foto: AFP) - 3 Tajvan se priprema za najsnažniji tajfun: U potresu na otoku poginula jedna osoba, 10.000 obitelji ostalo bez struje

Osim zida urušila se i fasada na zgradi u Berislavićevoj ulici u centru Zagreba. Dežurni seizmolog Krešimir Kuk potvrdio je da se nakon prvog potresa osjetio još jedan slabiji.

Intenzitet u epicentru bio je 4 do 5 stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, izvijestila je državna Seizmološka služba.

Podrhtavanje tla koje je potrajalo nekoliko sekunda osjetilo se u svim dijelovima Zagreba, uznemirivši građane.

Potres su najviše osjetili stanovnici Novog Zagreba, Jaruna i Prečkog.

Telefonske i mobilne linije bile su nakratko u prekidu.

'Gotovo ne prođe dan da seizmolozi ne zabilježe neki manji potres, koji ljudi ne osjete ali instrumenti ga bilježe s epicentrom na širem zagrebačkom području, radi se o seizmički aktivnom području pogotovo na medvedničkom području', rekao je Vlado Kuk i Seizmološke službe.

Seizmološka služba Republike Hrvatske zadnji potres je zabilježila u blizini Kumrovca 20. siječnja ove godine. Magnituda potresa je iznosila 2.0 po Richteru.

Zadnji jači potres u Zagrebu dogodio se u siječnju 2006. Radilo se o potresu od 3,5 stupnja po Richterovoj ljestvici. Jače se osjetio u zapadnim dijelovima grada, a epicentar je bio kod Ruda u Samoborskom gorju.