Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UOČI SUĐENJA

Smijenjen ravnatelj zadarskog đačkog doma: Kazneno prijavljen jer je privatno naplaćivao karantenski smještaj u domu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipica Radoš smijenjen je s mjesta ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma, odlučeno je na sjednici Domskog odbora u petak.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, zadarska policija kazneno je prijavila prije tjedan dana ravnatelja učeničkog doma u Zadru iz redova HDZ-a koji je strancima za plaćanje karantenskog smještaja u tom domu davao privatni račun.

Zadarska županija je, pak, zatražila pokretanje postupka njegova razrješenja. On je s mjesta ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma smijenjen na sjednici Domskog odbora održanoj u petak, javlja Zadarski.hr. Za vršitelja dužnosti ravnatelja postavljen je Roko Bralić, koji u roku od mjesec dana treba raspisati novi natječaj.

Pročitajte i ovo Malverzacije kod samoizolacija turista u Zadru - 1 oglasili se iz županije VIDEO Ravnatelj učeničkog doma u Zadru strancima za plaćanje karantenskog smještaja u tom domu davao - privatni račun
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POLICIJA PODNIJELA KAZNENU PRIJAVU Ravnatelj zadarske karantene strancima privatno naplaćivao smještaj: Odbija dati ostavku, Županija traži razrješenje

Podsjetimo, policija je protiv ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je tijekom kolovoza 2021. u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, trošak smještaja stranih državljana u navedenoj ustanovi naplaćivao putem uplata na svoj tekući devizni račun i u gotovini, umjesto na žiro račun riznice osnivača ustanove.

Naime, sumnjiči ga se da je petorici stranih državljana, koji su boravili u navedenoj ustanovi, naplatio usluge smještaja putem svog tekućeg deviznog računa, dok je od druge dvojice stranih državljana primio gotovinski iznos, lažno im prikazavši kako ne postoji mogućnost uplate putem žiro računa, iako je bio svjestan da su se uplate u stranoj valuti inače uredno obavljale putem žiro računa.

Nadalje, petorici korisnika usluge smještaja nije izdao račune o naplaćenim troškovima, a sveukupno nezakonito naplaćeni novčani iznos od 16.591,50 kuna nije uplatio na žiro račun riznice osnivača ustanove već ga zadržao za sebe.

Isto tako ga se sumnjiči da je u jednom slučaju usluge smještaja i prehrane stranog državljanina u navedenoj ustanovi u iznosu od 1.715,00 kuna pokušao naplatiti putem uplate na svoj tekući devizni račun, a koja uplata je na kraju uplaćena na žiro račun riznice.





 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene