Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović, osvrćući se na ispitivanje u policiji ratne ravnateljice vukovarske bolnice Vesne Bosanac zbog navodnih ratnih zločina izjavio je kako optužnice koje su donesene na temelju mučenja u logorima nisu relevantne optužnice, a ono što se sada događa jest tehnički završetak svih takvih procesa i definitivno odustajanje od progona osoba koje to ne zaslužuju.


'Ono što nije dobro jest da se to nastoji zloupotrijebiti u dnevno-političke svrhe' izjavio je Josipović u Uredu predsjednika. Predsjednik smatra kako javnost prepoznaje ono što se događa, te da sva državna tijela na temelju politike pomirbe provode ono što je u njihovoj nadležnosti.

Vezani članci Slika nije dostupna Kosor: Vukovar je sveto mjesto Slika nije dostupna Dr. Vesna Bosanac: Bojim se putovati izvan Hrvatske

'Vlada i Državno odvjetništvo odlično su proveli ono što je trebalo', istakao je predsjednik i naglasio kako javnost to prepoznaje.

>> Kako je država trebala reagirati na slučaj dr. Bosanac?

'Vjerujem da će na kraju tog procesa svi naši branitelji i građani koji su nepravedno i nezakonito optuženi za zločine biti oslobođeni svake sumnje, da će uzdignuta čela, kao što to mogu i danas, hodati po Hrvatskoj i cijelom svijetu' zaključio je predsjednik.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju