Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija povjesničara

Slavko Goldstein: Nadam se da će se Bob Dylan ispričati Hrvatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjesničar Slavko Goldstein u kolumni za New York Times izrazio je nadu kako će se Bob Dylan, američki glazbenik, pjevač, pisac i umjetnik svjetskog glasa, ipak ispričati za ono što je rekao o hrvatima.

Bob Dylan uživa veliku reputaciju u hrvatskoj, ne dvoji niti trenutka povjesničar Slavko Goldstein, no njegov nedavni opis odnosa Hrvata i Srba razljutio je mnoge njegove obožavatelje u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Saucha, Budak i Goldstein u DORH-u "Nismo nigdje putovali, netko je krivotvorio potpise" Slika nije dostupna Slučaj Boba Dylana Tužba hrvatske udruge protiv Rolling Stonea odbačena zbog 'pravnih formalnosti'

"Vjerujem da je gospodin Dylan govorio iz neukosti, a ne zlobe. Nadam se da će se ispričati za svoje neoprezno i previše pojednostavljeno viđenje te na taj način, ostati i dalje naš idol u borvi za ljudska prava i međuetničku toleranciju", napisao je Goldstein za New York Times te održao kratku povijesnu lekciju o odnosima između Hrvatske i Srbije.

Bob Dylan pod službenom istragom zbog komentara o Hrvatima!

Podsjetimo, francusko pravosuđe započelo je službenu istragu Boba Dylana zbog poticanja na mržnju. Radi se, naime, o optužnici koja je stigla nakon reagiranja dijela hrvatske dijaspore na Dylanovu izjavu kako 'crnci mogu nanjušiti rasiste, baš kao Židovi naciste, a Srbi Hrvate'.

Tu je izjavu Dylan dao prošle godine za časopis The Rolling Stone, a sudu ga je tužio Hrvatski svjetski kongres, udruga koja okuplja Hrvate u dijaspori, zbog uspoređivanja Hrvata s nacistima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene