Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjesničar Slavko Goldstein u kolumni za New York Times izrazio je nadu kako će se Bob Dylan, američki glazbenik, pjevač, pisac i umjetnik svjetskog glasa, ipak ispričati za ono što je rekao o hrvatima.


Bob Dylan uživa veliku reputaciju u hrvatskoj, ne dvoji niti trenutka povjesničar Slavko Goldstein, no njegov nedavni opis odnosa Hrvata i Srba razljutio je mnoge njegove obožavatelje u Hrvatskoj.

"Vjerujem da je gospodin Dylan govorio iz neukosti, a ne zlobe. Nadam se da će se ispričati za svoje neoprezno i previše pojednostavljeno viđenje te na taj način, ostati i dalje naš idol u borvi za ljudska prava i međuetničku toleranciju", napisao je Goldstein za New York Times te održao kratku povijesnu lekciju o odnosima između Hrvatske i Srbije.

Bob Dylan pod službenom istragom zbog komentara o Hrvatima!

Podsjetimo, francusko pravosuđe započelo je službenu istragu Boba Dylana zbog poticanja na mržnju. Radi se, naime, o optužnici koja je stigla nakon reagiranja dijela hrvatske dijaspore na Dylanovu izjavu kako 'crnci mogu nanjušiti rasiste, baš kao Židovi naciste, a Srbi Hrvate'.

Tu je izjavu Dylan dao prošle godine za časopis The Rolling Stone, a sudu ga je tužio Hrvatski svjetski kongres, udruga koja okuplja Hrvate u dijaspori, zbog uspoređivanja Hrvata s nacistima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook