Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen na granici

Kako je dolijao Damir Škaro: Odmah nakon prijave za silovanje otišao u BiH i zaposlenici poslao stravičnu poruku

Žena koja je prijavila Damira Škaru za silovanje (Foto: Provjereno)
Žena koja je prijavila Damira Škaru za silovanje (Foto: Provjereno) Provjereno
Aktualno Galerija Žena koja je prijavila Damira Škaru za silovanje (Foto: Provjereno) Žena koja je prijavila Damira Škaru za silovanje (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Morana Rabar (Foto: Dnevnik.hr) Morana Rabar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Čorkalo (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Čelnik Autokluba Siget i bivši saborski zastupnik HDZ-a, Damir Škaro, uhićen je u srijedu ujutro pri ulasku u Hrvatsku nakon što ga je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje u kolovozu. Škaro je do srijede bio na godišnjem odmoru.

Policija ne otkriva detalje oko istrage, ali Damira Škaru imaju pravo zadržati 24 sata. Kako doznajemo, Škaro će dati svoj iskaz, a odvjetništvo bi sudu trebalo predložiti mjesec dana istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ako utvrde da prijava nije utemeljena mogu sve odbaciti ili ga pustiti da se brani sa slobode.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Službeno, Škaro je bio na godišnjem odmoru. Neslužbeno doznajemo da je bio u Drvaru kamo je otišao nakon što je žrtva prijavila silovanje 12. kolovoza. Sam čin se dogodio 10. kolovoza.

"Molila sam ga da prestane"

Bio je to naoko uobičajena radna subota, ali ono što je uslijedilo nije mogla ni zamisliti.

"Krenula sam prema izlazu i on je mene doslovno napao s leđa, znači primio me oko struka, nabio me na sebe. U tom trenu mi je ruku stavio u grudnjak", rekla nam je žena koja optužuje Škaru za silovanje.

Molila ga je da prestane no, kaže, nije pomoglo.

"Pokušala sam se istrgnuti. Znači obadvije ruke mi je slomio prema iza, stavio me je u klinč. Ja sam se pokušala izvući, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo ju je u moje gaće... Najgore od svega je što se nisam uspjela izvući", kaže kroz suze zaposlenica AK Siget.

Napad se bojala prijaviti jer riječ je, kaže, o utjecajnom HDZ-ovcu. U ponedjeljak ujutro je otišla liječnici s namjerom da otvori bolovanje, a liječnica je odmah policiji prijavila silovanje.

"Tog dana, negdje oko dva i nešto je meni stigla njegova poruka: "Kako su ti djeca?".

Škaro je istog popodneva napustio zemlju. Za njim je u međuvremenu raspisana i tjeralica pa je u srijedu ujutro  uhićen na granici.

"Smatram da bi u interesu nje i šire javnosti, a i eventualno potencijalnih svjedoka koji možda postoje, možda i ne postoje, bilo u redu da se gospodinu Škari izrekne ta mjera i da se liši slobode", kaže odvjetnica Morana Rabar.

Reagirao i HDZ

Na cijeli slučaj osvrnuli su se i iz HDZ-a.

"Najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, osobito svaki oblik seksualnog i obiteljskog nasilja i zaista očekujemo da institucije pravovremeno reagiraju i utvrde sve okolnosti ovog slučaja", rekao je Marko Milić.

Kada se utvrde sve činjenice, kažu u HDZ-u, sukladno tome će i stranka reagirati temeljem svojega Statuta u kojemu su jasno navedene stegovne mjere za teške povrede članske obveze.

Reporter Ivan Čorkalo kontaktirao je sa Škarom, a ekskluzivnu ispovijest žrtve pogledajte u emisiji 'Provjereno' u četvrtak u 22:15 na Novoj TV.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene