Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MOGUĆI I PENALI

Plenković odrješito o platformi: "Ako je mogu popraviti neka je poprave, ako ne, neka naruče drugu. Berošu sam dao vrlo precizne upute"

U 17 sati sastalo se Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a. Plenković je uoči sjednice odgovarao na pitanja novinara oko proširenja istrage u aferi Vjetroelektrane, tužbe EK-a protiv AstraZenece, ali i konstantnih problema s platformom Cijepise.

Predsjednik stranke Andrej Plenković rekao je da nije upoznat s proširenjem istrage u aferi Vjetroelektrane, a odgovarao je na pitanje hoće li izbaciti bivšu ministricu i članicu predsjedništva HDZ-a Gabrijelu Žalac iz stranke. ''Ne, jer ne znam o čemu se radi. Ne znam ništa o tome, neću komentirati. Kad se bolje upoznam, vidjet ću o čemu se radi''.

Ne želi, kaže, komentirati postupak koji je u tijeku. Pitanje je li ga iznenadilo, mu je nebitno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svatko snosi odgovornost Škoro povukao spot s reperom koji veliča nacizam, a pao i jedan otkaz u izbornom timu: "Nisam bio upoznat s time..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dokaz o imunosti na COVID Digitalne zdravstvene propusnice trebale bi spasiti turističku sezonu, doznajte kako će funkcionirati

Osvrnuo se na tužbu Europske komisije protiv AstraZenece. ''Mi smo jedna od zemalja koja je prije nekoliko dana dala suglasnost i naravno da smo, kao i sve druge članice, podržali Europsku komisiju.''

"Sada je sve stvar dobre organizacije, na Berošu je da to provede"

Otkrio je da je jučer imao sastanak sa Stožerom te je dao ministru Berošu "vrlo jasne naputke 'što treba napraviti u vezi cijepljenja''. Ambicija je, kaže, da se više od 2,25 milijuna cjepiva koje će dolaziti od ovoga tjedna, pa do 30. lipnja iskoristi za cijepljenje od 50 do 55 posto odraslog stanovništva. ''Mislim da je to sada stvar dobre organizacije posla i tehnologije'', a na Berošu, HZJZ-u i nadležnim tijelima je da to tehnički provedu.

Svi koji se žele cijepiti do ljeta, objašnjava, to će i moći. Još otprilike 1,1 milijuna ljudi trebalo bi se cijepiti da se dostigne brojka prijavljenih na platformi, u odnosu na one koji su do danas primili prvu dozu rekao je.

''Ako je mogu popraviti, neka je poprave, ako ne neka naruče drugu'', komentirao je probleme s platformom Cijepise te dodao da će ''platiti penale oni koji nisu ispunili obavezu''.

Pročitajte i ovo Rad na računalu (Foto: Guliver/Thinkstock) Razvoj digitalnog društva Potpuna uspostava sustava do 3. svibnja: Diže se novi portal eGrađani, evo kako prijaviti eventualne poteškoće

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "zajedno s vama" Pavičić Vukičević predstavila izborni program - zatvorila bi Jakuševac, dio građana oslobodila prireza: "Radit ću na malo drugačiji način"

''Ministar je dobio zadaću da stvari posloži kako treba, sa najpreciznijim mogućim naputcima. Mi smo danas razgovarali. Na njemu i na svima ovima koje sam nabrojio da se mobiliziraju maksimalno da se cijepljenje provodi sedam dana u tjednu i da svi koji trebaju dobiti cjepivo budu aktivno pozivani od strane sustava, tko god to bio'', objasnio je.

Svakoga tjedna Hrvatska će dobivati više od 200 tisuća doza cjepiva, počevši od idućeg. Rekao je da se primjeti stagnacija novozaraženih slučajeva, no da će vrijeme pokazati hoće li se moći popuštati mjere.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene