Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAŠTO SE CIJEPILA

Širi se objava Željke Antunović: "Nemam pojma što je u cjepivu, ali ni što je u ćevapima. Ne znam ni svaki sastojak šampona, sapuna..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša ministrica obrane Željka Antunović pojasnila je na Facebooku zašto se cijepila iako ne zna što je u cjepivu.

Bivša ministrica obrane Željka Antunović pozvala je na dijeljenje njezinog statusa na Facebooku u kojem objašnjava zašto se cijepila iako ne zna što je u cjepivu. 

Objavu Željke Antunović prenosimo u cijelosti: 

"Cijepila sam se protiv covida. I ne, nemam pojma što je u cjepivu, ni u svim onima koja sam dobila kao dijete, kao što nemam pojma ni što sve zapravo ima u lijekovima poput Neofena ili Andola, koje uzmem kad zaboli glava ili udari fibra, ni što je u drugim tretmanima - anesteziji prilikom operacije ili najobičnijeg popravka zuba, antibiotiku protiv upale, ni u cjepivu protiv tetanusa, gripe, protiv ospica ili u cjepivima za djecu. Vjerujem svom doktoru kad kaže da je potrebno.

Također ne znam točno ni pouzdano što je sve u kroasanu, bureku ili ćevapima. Nemam pojma ni što je sve u drugoj hrani koju pojedem, piću koje popijem...

Ne znam ni svaki sastojak mog sapuna ili šampona ili dezodoransa. Ne znam dugoročni učinak korištenja mobitela ni je li kafić u kojem sam upravo popila duži espresso zaista koristio čiste šalice i je li osoblje opralo ruke.

Uglavnom...

Puno je stvari koje ne znam i nikada neću znati. Znam samo jedno - život je kratak, jako kratak, a ja i dalje želim raditi nešto drugo osim da sam doma. I dalje želim izlaziti, družiti se i putovati i grliti ljude bez straha i pronaći onaj osjećaj života 'otprije'.

Kao dijete i kao odrasla osoba cijepila sam se protiv zaušnjaka, ospica, rubeole, dječje paralize, vodenih kozica i još dosta drugih bolesti. Moji roditelji i ja vjerovali smo znanosti i nikada nismo morali patiti ni prenijeti bilo koju od navedenih bolesti.

Cijepila sam se ne zato što vlada kaže da treba, nego:

* Da se ne razbolim i ne umrem od Covida-19.
* Da ne zarazim svoje najbliže i najdraže ali i one malo manje bliske i drage, pa čak i one potpuno nepoznate
* Da ne zauzimam bolnički krevet ako se razbolim.
* Da zagrlim svoje najdraže
* Da ne moram raditi PCR ili antigenske testove da bih otišla u kino, na koncert, u kafić ili restoran, na putovanje i još mnogo toga što slijedi...
* Da živim svoj život.
* Da mi se dijete vrati u školu i bavi se sportom…
* Da Covid-19 postane stara, loša uspomena.
* Da nas zaštitim. SVIH NAS!
Ako se slažete, kopirajte ovo i stavite na svoj profil. A ako se ne slažete, onda barem razmislite o ovome što ste upravo pročitali", napisala je Željka Antunović na svojem profilu na Facebooku. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene