Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sinjske kuće nad provalijom

Zbog izvođenja novogradnje popucale su ceste, vodovodne cijevi, a jedna obiteljska kuća umalo se urušila

Aktualno Galerija Sinj: Kuća nad provalijom - 1 Sinj: Kuća nad provalijom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sinj: Kuća nad provalijom - 2 Sinj: Kuća nad provalijom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sinj: Kuća nad provalijom - 3 Sinj: Kuća nad provalijom - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sinj: Kuća nad provalijom - 4 Sinj: Kuća nad provalijom - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Sinj: Kuća nad provalijom - 5 Galerija 1/7 >>
Zbog izvođenja novogradnje u središtu Sinja popucale su ceste, vodovodne cijevi, a jedna obiteljska kuća umalo se urušila. Priču donosi reporter Dnevnika Nive TV Ivan Kaštelan.

Zbog izvođenja novogradnje u središtu Sinja popucale su ceste, vodovodne cijevi, a jedna obiteljska kuća umalo se urušila. Inspekcija je gradilište privremeno zatvorila, a mještani upozoravaju da postojeće uske prometnice nisu dovoljne ni za trenutačni broj stanara.

"Kad je to palo dolje, to je ruknulo, Bog te poljubim, izašao svijet van, misle tko zna šta je", ispričao je Sinjanin Marko Kraljević.

Zbog svega se među susjede uvukao strah. "Svaka kuća ima otprilike sto pedeset tona. E sad deset kuća, pa izračunajte koliko je to, a cijeli pritisak ide na ovo. E sad hoće li izdržati ili neće?", pita se Marko.

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište i kako su nam otkrili, investitoru su naložili uklanjanje svih nepravilnosti, ali i izradu geotehničkog projekta za zaštitu cijelog ovog područja.

Investitor je za Dnevnik Nove TV telefonski poručio da je Državni inspektorat već dobio nadopunu dokumentacije te da s radovima nastavljaju idući tjedan.

Do gradilišta teška mehanizacija vozi uskom dvosmjernom cestom.
"Auti ovdje su nam parkirani kako vidite, uvijek strepiš hoće li ti zakačiti ili neće. Ceste su u donjem dijelu jako oštećene", rekao je Bože Pavić iz Sinja.

"Ne mogu se dva romobila na struju mimoići, a kamoli bicikli", rekao je Marko Benja. "Da ne govorim auti, problem je za stanare. Jedno siđe iz ulaza svog, drugo se gužva tu, treće naiđe i stvori se kolaps ulice".

A istim putem na dijalizu stižu pacijenti iz cijelog kraja.

"U slučaju da se tu poveća broj stanara, možete zamisliti kako će se taj problem dodatno složiti i što to predstavlja pod rizik i za zdravlje ljudi", ustvrdio je gradski vijećnik SDP-a, Nikola Vučković.

Sinjski GUP na području ispod tvrđave štiti tipske građevine, ali i novogradnje su dopuštene.

"Nemam ništa protiv investitora i izvođača, protiv ulaganja. Smatram da ta područja ne mogu bit višekatnice, prostornim planom ću dati prijedlog da se zaštite ti lokaliteti", kazao je Miro Bulj, gradonačelnik Sinja.

Dok dočekaju nove planove,Sinjani samo žele miran san.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene