Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠTRA PORUKA

Siniša Hajdaš Dončić o sankcijama i krizi u SDP-u: "Stvari su prevršile svaku mjeru. Mi s tom pričom sutra završavamo"

Nazire li se kraj krizi u SDP-u i kako bi taj kraj trebao izgledati provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac koja je u središnjici stranke razgovarala s potpredsjednikom SDP-a Sinišom Hajdašem Dončićem.

14 SDP-ovih saborskih zastupnika odbilo je provesti odluku Glavnog odbora pa će o njihovim sudbinama stranka sutra raspravljati na Predsjedništvu.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju"

"Statut SDP-a kaže da zavrjeđuju sankcije, suspenziju ili isključenje. Radi se o članovima stranke, ne kluba", kazao je Hajdaš Dončić.

On je optimističan i kaže kako će se još vidjeti na koliko zastupnika će ostati SDP-ov klub. "Uvijek postoji mogućnost da broji veći broj. Ne znači da će moje mišljenje prevladati", rekao je i istaknuo: "Stvari su prevršile svaku mjeru. Mi s tom pričom sutra završavamo".

Kaže da odluke Predsjedništva stupaju na snagu odmah, a komentare da je Grbin tiranin koji stvara probleme i ide na ruku HDZ-u opovrgava.

"Ne ide na ruku HDZ-u. Mi moramo svoje stvari završiti, a to ćemo sutra. HDZ ima najvećeg protivnika u SDP-u", smatra potpredsjednik stranke koji je optimističan da će za tri godine formirati vladu.

"Trebalo je riješiti ranije, da se ovaj cirkus ne vuče godinu dana. Grbin je trebao biti i čvršći. Stranka nije tijelo koje može voditi 15 ljudi", dodao je.

Hajdaš Dončić kaže i da sve proizlazi iz nesređenog odnosa gradske organizacije prema centru stranke.

Osvrnuo se i na komentar da će SDP sad pratiti titula stranke koja se raskolila.

"Zašto? Jesu li zastupnici politička stranka? Nisu. Govorimo o 14 članova koji će možda otići. Ne govorimo o egzodusu? Je li 5000 članova otišlo u drugu stranku? Nije", zaključio je potpredsjednik SDP-a.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene