Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor ministru

'U 'pet do dvanaest' pokazat ćemo koliko nas štrajka!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se štrajk bolničkih liječnika i medicinskih sestara, za koji sindikati najavljuju da će trajati do ispunjavanja zahtjeva, odnosno potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Nezadovoljni podacima Ministarstva zdravlja i bolničkih Uprava o odazivu, sindikati liječnika i medicinskih sestara organizirat će akciju 'Pet do dvanaest'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministarstvo ispunilo zadaće Ostojić: 'Na terenu je 30 ekipa hitne pomoći, a opasnosti od epidemija i zaraza nema' Slika nije dostupna Komentar Mislava Bage Odnosi Milanovića i Linića više nikada neće biti isti

Tim povodom pozivaju sve štrajkače i ostale radnike koji podržavaju štrajk da se u pet minuta do 12 sati okupe ispred ulaza u svoje bolnice i pokažu javnosti koliki je odaziv na štrajk.

>> Babić: Ovako brutalan pritisak nikada nismo doživjeli!

Hrvatski liječnički sindikat održat će konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o tijeku štrajka i odazivu.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara poziva sve medicinske sestre, medicinske tehničare, liječnike i sve ostale radnike koji podupiru i sudjeluju u štrajku na skup 'Pet do dvanaest' koji će se održati ispred zdravstvenih ustanova diljem Hrvatske.

Podsjetimo, u srijedu je počeo štrajk liječnika i medicinskih sestara u hrvatskim bolnicama, prvi nakon 10 godina. U većini bolnica se štrajka, no pacijenti nisu zakinuti za liječničku pomoć. Hitni pregledi se i dalje obavljaju, a pacijenti uglavnom imaju razumijevanja za štrajk.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene