Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE IMAO NAMJERU UVRIJEDITI

Ravnatelj HZZO-a ispričao se nakon seksističke izjave o ženama: ''Nespretno sam se izrazio...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukelić je izjavio da mu je drago što su žene u studiju, da puno više pričaju te su muškarci, po njegovu mišljenju, operativniji. Danas je poslao priopćenje u kojem se ispričao za svoje izjave.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Lucian Vukelić podijelio je s javnosti vlastiti seksistički stav.

Naime, u jučerašnjoj emisiji Otvoreno tema je bila dug Republike Hrvatske prema veledrogerijama

''Meni je drago kad su žene u studiju, pa one puno više pričaju, mi smo operativniji, muškarci'', izjavio je Vukelić u jednom trenutku usred rasprave te se nakon voditeljeve opomene ravnatelj HZZO-a počeo izmotavati. ''Ne, ne, govorim operativno, kad objašnjavamo nešto, ne'', pokušao se ograditi.

Pročitajte i ovo Varaždin - 3 ''Ima srce i dušu...'' Grad baroka, sveučilišta, tekstilnog giganta, ali i poznatih zlatnih glavica: Istražili smo kako se živi u hrvatskom Beču

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potres usred sjednice Plenković najavio moguće novo popuštanje mjera od 1. ožujka. Tijekom Banožićeva izlaganja osjetili podrhtavanje

''Glupa, primitivna stajališta''

Na rekacije nije trebalo dugo čekati. Politička savjetnica SDP-a Mirela Ahmetović, koja je gostovala u emisiji, oglasila se na Twitteru kritizirajući Vukelićevu izjvau.

''Ravnatelj HZZO-a, sustava koji generira gubitke, izjavljuje kako su muškarci operativniji, dok žene više pričaju. Zato kao mačo-muškarac duguje novac sustavima koje vode žene. Bravo! Gdje ih HDZ samo nalazi?'' upitala se Ahmetović.

Nekadašnja ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak nije propustila priliku iznijeti svoj stav o seksističkoj izjavi te se oglasila na Facebooku. ''Takva glupa primitivna stajališta često su više pravilo nego izuzetak na raznim upravljačkim razinama'', započela je svoju objavu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dvije kalvarije zaredom Planula obiteljska kuća u Dankovcu: "Opet sam na početku. Potres nas je unazadio, a ova vatra nas je sad odgurala još i dalje"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTEĆENI U POTRESU Miniranje dimnjaka na Črnomercu: Građanima poslane upute - spustite rolete, a prozore otvorite...

''Muškarci, koji su se junačili ovakvim glupim izjavama, prema mojem iskustvu, su poluobrazovani, međunarodno nepriznati i često članovi kojekakvih 'muških' društava 'zmajeva' te nemaju znanja niti smjelosti za argumentiranu raspravu'', izjavila je te dodala da se normalni i sposobni muškarci ne boje žena niti ih imaju potrebu omalovažavati

Nakon prospavane noći

Vukelić se naposljetku javno ispričao priopćenjem za medije.

''U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice i sve koji su moju izjavu doživjeli neugodnom. Izjava je bila neprimjerena, no nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Veoma poštujem žene, a tijekom karijere upravo su mi žene uvijek bile bliske suradnice u koje imam veliko povjerenje i njihov stručni rad ničim ne bih želio omalovažiti'', napisao je.

Dodao je da žali zbog izrečene izjave te se nada zajedničkom rješenju za izazove s kojima se susreće hrvatsko zdravstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene