Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaradio prekršajnu prijavu

Saucha: Nisam nikoga vrijeđao, niti sam prijetio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je prekršajno prijavila predstojnika Ureda premijera Zorana Milanovića. Tomislav Saucha je, kaže policija, vrijeđao i omalovažavao policajce na Sljemenu tijekom skijaškle utrke.

Danima su čekali izjave svih svjedoka i na kraju prihvatili iskaze policajaca koji su i pred njima potvrdili i ponovili da ih je Tomislav Saucha vrijeđao i omalovažavao pozivajući se na svoj položaj i utjecaj.

Pročitajte i ovo Saborski zastupnik Tomislav Saucha (Foto: Dnevnik.hr) Odbijene žalbe Vrhovni sud potvrdio presudu: Saucha mora u zatvor na tri godine, a Zeljko na četiri i pol godine Policija u Varaždinu - 1 Jedan dobio prijavu Divljali po Rijeci: Bježali policiji, udarili u betonski stup, opirali se uhićenju

Isto tako su zaključili da se policajac korektno i po zakonu ponašao prema Sauchi. U policiji kažu da su se pojavile oprečne izjave nekih očevidaca, no iskazi policajaca kao službenih osoba bile su temelj za prijavu protiv šefa Ureda predsjednika Vlade. Incident se dogodio neposredno nakon završetka skijaške utrke na Sljemenu, dok su gledatelji, među kojima je bio i Saucha, čekali autobuse. Stvorila se gužva zbog koje su se u održavanje reda uključili pripadnici interventne policije Prije nekoliko dana kad se doznalo za incident u Vladi su rekli da to ne mogu komentirati jer nemaju dovoljno informacija.

Pisanim se priopćenjem oglasio Tomislav Saucha koji ostaje kod tvrdnje da su pojedini pripadnici interventne policije postupili neprofesionalno i nekorektno prema njemu i ljudima u njegovom društvu. U Sindikatu policije kažu da su zadovoljni podnošenjem prijave i da su posebno ogorčeni jer je policajce vrijeđao državni službenik.

Policija istražuje je li šef Milanovićevog ureda vrijeđao policajce

'U dijelu koji se odnosi na način i sadržaj komunikacije policijskog službenika i gospodina Tomislava Sauche prikupljene su kontradiktorne izjave očevidaca. No, kako je neposredno opažanje policijskog službenika temelj za podnošenje prijave prekršaja ili kaznenog djela, sve okolnosti koje se odnose na činjenicu da li je ili nije počinjen prekršaj će se utvrđivati u prekršajnom postupku pred mjerodavnim Prekršajnim sudom", stoji u priopćenju MUP-a.

O svom predstojniku Ureda, premijer je bez komentara. Iz Vlade su nam poslali Sauchinu pisanu izjavu. U njoj stoji kako je na Sljemenu bio službeno i da se prilikom čekanja autobusa interventna policija prema njemu ponijela neprofesionalno i nekorektno.

'Mišljenja sam da svojim riječima i postupcima nisam nikoga vrijeđao, niti sam prijetio. Žao mi je ukoliko je netko od policijskih službenika na taj način shvatio moje riječi i postupke. Sve ostale detalje i okolnosti toga događaja iznijet ću u prekršajnom postupku', stoji u priopćenju Sauche.

Sindikat policije stoji iza svojih kolega. Drago im je, kažu, da se cijeli slučaj nije zataškao. 'Pribojavao sam se pritisaka na policijske službenike i pribojavao sam se da se možda neće odraditi sve kako se trebalo. Moglo se i drukčije odraditi, ali zadovoljni smo i sa ovim. Jednako pravo za sve', kaže Dubravko Jagić iz sindikata policije.

Cijela situacija sada je na pravosuđu - odnosno Prekršajnom sudu koji treba donijeti odluku - tko je kriv. Prekršajna prijava ide redovnim putem, a moguća sankcija za virjeđanje službene osobe je novčana kazna.U međuvremenu se čeka i reakcija Vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene