Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRANKO BAČIĆ I ŠIME ERLIĆ

Sabor izglasao dvojicu novih ministara: ''Tramišak i Shakira dvije najopasnije žene na svijetu, a Erlić kao Twingo umjesto Ferrarija''

Nakon aktualnog prijepodneva saborski zastupnici su izglasali povjerenje novim ministrima Branku Bačiću i Šimi Erliću, koji su dan ranije saslušani na nadležnim saborskim odborima.

Branko Bačić, koji će biti i potpredsjednik Vlade, dobio je podršku 77 od ukupno 151 zastupnika, koliko ih ima Sabor. Protiv je glasovao 51 zastupnik, suzdržanih nije bilo. Bačić će preuzeti od Ivana Paladine Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine.

Šime Erlić dobio je 77 glasova od ukupno 151 zastupnika koliko ih ima Sabor. Jedan zastupnik bio je suzdržan , a 51 je bio protiv. Erlić će preuzeti od Nataše Tramišak Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a u kojem je dosad radio kao državni tajnik.

Da bi Sabor potvrdio Bačića i Erlića, morali su dobiti glasove 76 zastupnika.

Prije glasanja zaredali su zahtjevi za stankom, a jedan od njih uputio je Nino Raspudić, koji je podsjetio kako se zastupnike uvjeravalo da je Paladina pravo rješenje, a sad je izgubljeno 10 mjeseci.

''Ako je Bačić tako dobro rješenje, zašto ga nismo imali odmah'', upitao je rekavši da je to kao da Zlatko Dalić mjesecima traži rješenje, a onda otkrije da je to njegov stric koji cijelo vrijeme čuči pored njega.

''Plenković je promijenio više ministara nego što je obnovio kuća na Baniji''

''Mogli bismo reći da su dvije najopasnije žene sada na svijetu Tramišak i Shakira, a da ste nam izborom Erlića dali Twingo umjesto Ferrarija'', dodao je Raspudić.

Sandra Benčićiz zeleno-lijevog bloka ustvrdila je da bi da je Plenković sam zabijao čavle dosad već bilo napravljeno više od šest kuća.

''U ovoj Vladi postoji samo jedan ministar, a to je Plenković i zato je sva odgovornost na njemu''.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković NOVI MINISTRI Najnovije Plenkovićeve uzdanice prošle prvu stepenicu u Saboru, oporba negoduje: ''Imamo deja vu, ne želimo sinkopu''

Pročitajte i ovo Andrej Plenković AKTUALNO PRIJEPODNE Grbin pitao Plenkovića: ''Jeste li vi glupi?'' Bauk premijeru poručio: ''Više volim vas i Zekanovića nego Putina''

''Plenković je promijenio više ministara nego što je obnovio kuća na Baniji'', kazao je Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.

''Banija ili Banovina? Neobnovljevina bi trebalo biti novo ime'', kazao je Domagoj Hajduković iz Socijaldemokrata.

''Za novog ministra dolazi čovjek koji je jučer predstavio kao svoj program ono čemu se protivio dvije godine. Drugi nije ni zasjeo, a već je pod opaskom tijela koja ga istražuju. Imena će se promijeniti, ali način i program rada ostaju isti'', kazao je SDP-ov Peđa Grbin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene