Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKI ZLOČINI

Ukrajina prokazala ruskog generala, krvnika Mariupolja: "Zapamtite ga. Ovo je čovjek koji je naredio bombardiranje dječje bolnice!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruskog generala Mikhaila Mizintsevog Ukrajinci su prozvali krvnikom Mariupolja. On je navodno organizirao i isplanirao napad na Mariupolj, kao i raketiranje rodilišta u tom gradu.

Ukrajinski dužnosnici optužuju visokog ruskog vojnog čelnika Mikhaila Mizintsevog za neke od najgorih zločina u ratu u Ukrajini. Tvrde i da je on odgovoran za granatiranje rodilišta u Mariupolju, a nadjenuli su mu zastrašujući nadimak - krvnik Mariupolja, piše Fox News.

''Zapamtite ga. Ovo je Mikhail Mizintsev. On vodi opsadu Mariupolja. Upravo je on naredio bombardiranje dječje bolnice, dramskog kazališta i tako dalje. Ima ogromno iskustvo u uništavanju gradova u Siriji. Mi ćemo se pobrinuti da se susretnemo s njim u Haagu'', objavila je na Twitteru čelnica ukrajinskog Centra za građanske slobode Oleksandra Matvičuk uz njegovu fotografiju.

Ukrajinski vojni dužnosnici tvrde da je Mizintsev napad sličan onom u Mariupolju organizirao i za sirijski grad Alep koji je ostavio u ruševinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Rusi zauzeli grad kod nuklearke u Černobilu i oteli gradonačelnika, u Mariupolju se vode ulične borbe

Mizintsev je čelnik ruskog Nacionalnog centra za upravljanje obranom, koji je Rusija osnovala 2014. za usmjeravanje budućih vojnih operacija.

Brzo napredovao kroz činove

Rođen je 1962. godine, a kako piše Fox News, brzo je napredovao kroz činove. Studirao je na Kijevskoj višoj kombiniranoj zapovjednoj školi prije nego što je postao zapovjednik izviđačkog voda u sovjetskoj vojsci u Istočnoj Njemačkoj. Nakon pada Sovjetskog Saveza, Mizintsev je raspoređen na Kavkaz kako bi zapovijedao motoriziranom bojnom pušaka.

Njegov povratak u Moskvu kasnih 1990-ih doveo je do brzog napredovanja, što ga je dovelo do mjesta šefa operativne uprave načelnika stožera 2003. godine. To je uloga koja mu je dodijelila dužnosti vojnog planiranja. Nakon toga je preuzeo čelno mjesto Nacionalnog centra za upravljanje obranom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene