Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

ODMOR IZ PAKLA

Unajmio kuću u Istri i uplatio akontaciju: Kada je stigao na odmor, nastala je drama

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Pulska policija zaprimila je prijavu 36-godišnjeg Rumunja koji je naveo da je prevaren dok je pokušao unajmiti kuću za ljetovanje, priopćila je u Policijska uprava istarska.

Državljanin Rumunjske 23. srpnja putem društvene mreže dogovorio je najam kuće za odmor u Medulinu te je nakon dogovora i rezerviranja apartmana, osobi uplaio akontaciju od nekoliko tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Taksi službe - 6 objava britanske novinarke "Sin me iz Hrvatske nazvao usred noći, bio je zarobljen i tražio pomoć. Izvan sebe sam" Ilustracija Izgubila 1635 eura Njemica stigla na ljetovanje u Hrvatsku pa se šokirala

No, kako tvrdi, kada je došao na adresu na kojoj je trebao ljetovati, osobe s kojom je dogovorio ljetovanje nije bilo i prestala mu se javljati na pozive.

Utvrđuju se sve okolnosti

Policija utvrđuje sve okolnosti događaja. Iz PU istarske ujedno upozoravaju građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.

Policija građanima preporučuje da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj recenzija korisnika.

Savjeti policije

Također je potrebno pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Ukoliko su u mogućnosti, policija savjetuje građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena.

U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene