Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vatrena stihija

Ekipa Dnevnika Nove TV ispred plamene buktinje: "Cijelo zaleđe plamti. Zaista je zastrašujuće"

Stanovništvo je u srijedu u strahu pred požarom napuštalo svoje domove. Reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić i njezin snimatelj Marko Čuljak također su sinoć bili na jednoj od cesta koje su zbog požara zatvorene.

Reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić javila se u Večernje vijesti s Jadranske magistrale, dok joj je iza leđa plamtio požar.

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..."

"Ovdje su se, vjerujem, okupili svi vatrogasci, sva vatrogasna vozila koja su bila u Šibeniku jer vatra je doslovno stigla do ceste. Do prije nekoliko minuta na mjestu s kojeg se javljam još su bili ljudi u automobilima, međutim policija ih je uklonila. Mi se trenutačno jedini nalazimo ovdje, mislim i da smo jedina TV ekipa na ovome mjestu.

Vatrogasci pokušavaju zaustaviti vatru da ne prijeđe na drugu stranu. Doslovno su nam rekli – kada se zapali veliki bor u blizini ceste, svi odlazimo odavde. Jedino smirivanje vjetra pomaže da se sve ovo ne pretvori u veliku plamenu buktinju.

Treba čestitati vatrogascima koji to drže pod kontrolom. Čitav ovaj potez od Šibenika do Vodica, cijelo zaleđe plamti, vidi se samo ta narančasta boja svugdje oko nas. Zaista je zastrašujući prizor.

Mještani koji su napustili domove otišli su kod rodbine, dio njih smješten je u šibenskom staračkom domu. Kada će se moći vratiti, zaista je vrlo neizvjesno. Voljeli bismo reći ono poznato – neka vatrogasci imaju što mirniju noć, ali po svemu što ovdje vidimo, ova se vatrena stihija tek zahuktava i zaista je neizvjesno kako će proći ova noć", kazala je reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Najnovije informacije o velikom požaru možete pratiti >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene