Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada trošite, sačuvajte i račun, odigrajte nagradnu igru i osvojite vrijedne novčane iznose. Baš to je napravio rekordno velik broj građana u nagradnoj igri Porezne uprave, što su protumačili kao znak da građani žele pridonositi uvođenju reda i suzbijanju sive ekonomije.


Među tisućama i tisućama kuverti, izvučena je ona gospođe Ivanke Ristić. Osvojila je 15 tisuća kuna na potrošačkoj kartici. Izvlačenje će pamtiti ona, ali i Porezna uprava, jer nakon rekordnih 87 vreća punih omotnica iz prvog kruga odaziv za drugi krug nagradne igre bio je još veći jer je u Poreznu upravu stiglo 178 vreća sa 178.000 omotnica u kojima je oko 3,5 milijuna računa.

SVE VEĆI BROJ HRVATA POČEO UZIMATI RAČUNE U TRGOVINAMA Jasno je i zašto

Vezani članci Slika nije dostupna Stručnjaka prevare ne čude: Evo na koje sve načine varaju državu na izdavanju računa Slika nije dostupna Zašto sustav naplate cestarina nije fiskaliziran?

I za njih provjera tek slijedi. 'Omotnice se otvaraju, računi provjeravaju i onaj mali dio koji ne poštuje pravila, za razliku od velikog djela, se odvaja i po potrebi se odlazi u nadzor', kaže Marko Nenadić, glasnogovornik Porezne uprave.

Inicijativu, očito, podržavaju građani, jer je odaziv je velik. A samo 20 računa dovoljno je za sudjelovanje u nagradnoj igri, koja ide dalje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook